Вучић: Русима не дугујемо ништа санкције ако…

1

Вучић (Фото: Јутјуб)

Вучић је изјавио да се санкције Русији неће уводити све док не буде постојала егзистенцијална угроженост за Србију и њене грађане. Водићемо политику самостално и у складу са закључком Савета за националну безбедност, рекао је Вучић.

Ако дођемо у ситуацију да смо егзистенцијално угрожени, обратићу се грађанима и рећи – морамо, али мислим да још није тај тренутак, рекао је Вучић и нагласио да Србија ништа не дугује Русији.

Прочитајте још:  Ник може, Срби не: Везе са Србијом окупација, са Албанијом
Објаснио је да је заменик руског министра спољних послова, који није под санкцијама, дошао у Београд да одржи консултације са руским амбасадорима у региону и нагласио да то нико није крио као што су поједини медији и политичари објавили.

“И сада кажу крили смо нешто. Дошли су редовним авионом, видео се и са Селаковићем, који му је пожелео добре сусрете. Ја нисам имао формални сусрет, већ смо имали неку врсту радног доручка, пошто тог човека дуго познајем. И сада људима желим да кажем, одређени медији су пренели да је ‘Вучић рекао Грушку да је Србија под великим притисцима’. Све што кажем вама, Американцима, кажем и Русима. Поставља се питање, да сам ја хтео да сакријем сусрет са њим што бих ја желео то да сакријем. Па можда, да бих сачувао Србију. Па што сте ме онда денунцирали, председника своје земље. Шта сте ви, професионални денунцијанти”, рекао је.

Додао је да је Србија опредељена за Европу, али да неки хоће да нам предоче да не смемо да имамо ни трунку самосталности.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Докле год не постоји егзистенцијална угроженост за Србију и грађане, водићемо политику која је одређена на Савету за националну безбедност. Ако се нешто промени, отворено ћемо рећи грађанима све. Поносан сам што 240 дана водимо самосталну политику” нагласио је Вучић.

Прочитајте још:  Нема опасности: Руски падобранци успоставили потпуну контролу над Чернобилом
Истакао је да Србија није ништа дужна Русији, али да памти шта је Москва урадила 2015. године, и да памти како Русија и Кина чувају интегритет Србије у УН.

“Ми то радимо зато што имамо поштовање према себи. Ја тражим моралну, правну, беспрекорно чисту позицију за земљу коју волим највише. Ја тражим позицију за Србију. Ми смо били под санкцијама деценијама”, истакао је он.

Вучић је подсетио да је Здравко Понош у истом овом студију рекао да он не би уводио санкције Русији, а да ће Вучић увести 3. априла.

Прочитајте још:  СВЕТСКИ РАТ ЈЕ НА МАЊЕ ОД КОРАКА
Он је казао да санкција нема, и да је његово “можда и покушаћемо”, много тврђе од њиховог најтврђег да.

“Њихова реч не вреди ништа, а моја значи, и поштује се у свету. Када дам реч и кажем да ћемо решавати питање виза, видели сте да смо почели. Што кажемо то ћемо да урадимо”, казао је председник.

Васељенска/НСПМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вучић: Русима не дугујемо ништа санкције ако…

  1. Не дугујемо ништа,
    осим егзистенције као народ на простору Србије и Балкана. Да Русија није ушла у први светски рат, непосредно после напада Немачке и Аустро-Угарске, Србије и Срба данас не би било! Зато смо Русији и Русима вечито дужни – колико год то неко оспроравао и пропагирао да би нам на страни “запада” било боље…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *