Црна Гора тражи изручење Србина – убијао шкаљарце

0

Црногорска полиција (Фото: Принтскрин Јутјуб)

РТЦГ је, пренео да су добили одговор из Министарства правде, коју су им рекли да је од Хрватске затражено изручење Душка Танасковића, иначе држављанина Србије.

– Молбом Министарства правде од 31. августа 2022. године Црна Гора је од надлежних органа Републике Хрватске затражила изручење Душка Танасковића, ради вођења кривичног поступка због кривичног дјела “тешко убиство” из члана 144 ст. 1 тачке 1 и 3 Кривичног законика Црне Горе. у стицају са кривичним дјелом “недозвољено држање оружја и експлозивних материја” из члана 403 став два Кривичног законика Црне Горе, која кривична дјела су почињена на територији Црне Горе – навели су из Министарства правде, а пренио РТЦГ.

Они су такође указали и то да је расписана потјерница за Београђанином Луком Пилчевићем.

– Због истих кривичних дјела и истог догађаја Министарство правде Црне Горе је дана 21. јула 2022. године дало сагласност за расписивање међународне потјернице за Пилчевић Луком – казали су из црногорског Министарства правде.

Прочитајте још:  Вучићев пријатељ Еди Рама: Албанци постигли доста тиме што Србија позива Косово да прихвати иницијативу "Отворени Балкан", а у оквиру које нема граница између Албаније и Косова
Према полицијским евиденцијама, покојни Милић Шаковић важио је за истакнутог члана шкаљарског клана.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Подсетимо, Душко Танасковић ухапшен је пре неколико месеци након што је у Хрватској на Пагу испред једног ноћног клуба, како се сумња, убио Горана Влаовића, наводно високопозиционираног припадника шкаљарског клана.

Прочитајте још:  Ђукановић изразио саучешће “Памтићу допринос Амфилохија стварању позитивне атмосфере уочи референдума”
Лука Пилчевић је из Београда, и о њему нема неких детаљнијих информација.

Блиц

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *