ВУЛИН И СЕЛАКОВИЋ У ИГРИ ЗА ШЕФА БИА, ГАШИЋ НА ЧЕЛУ МУП-А

0

Александар Вулин (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/MO)

У игри да се нађу на челу Безбедносно-информативне агенције су актуелни министар полиције Александар Вулин и шеф српске дипломатије Никола Селаковић. Уколико се овај сценарио оствари, онда би садашњи директор обавештајне службе Братислав Гашић могао бити нови министар одбране или министар унутрашњих послова, незванично сазнају “Новости”.

Ова комбинаторика само је једна у низу оних које се помињу док се ближи дан промоције нових чланова Владе Србије, чије ће формирање бити завршено наредне недеље. У договорима странака о будућем кабинету не разговара се само о кандидатима за ресоре, већ и о новим кадровима за јавна предузећа и друге државне институције.

Према реду вожње, Скупштина ће највероватније данас усвојити измене и допуне Закона о министарствима, који предвиђа 25 министарства у извршној власти. Затим би за викенд странке требало да промовишу своје кадрове. Премијерка Ана Брнабић ће следеће недеље изнети експозе пред посланицима и представити кандидате за министарска места.

Зна се да ће у Влади бити лидер СПС Ивица Дачић, као заменик премијера, највероватније шеф дипломатије и координатор служби безбедности, Синиша Мали који ће водити ресор финансија и бити потпредседник, док ће потпредсеничко место добити и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.
За министарска места “виђени” су посланик СНС Александар Мартиновић (државна управа и локална самоуправа), директор “Београдских електрана” Раде Баста (привреда или пољопривреда), Бранко Ружић (просвета), Милан Кркобабић би требало да настави да води ресор за развој села, Ирена Вујовић…

Међу онима који неће добити још један мандат у Влади су највероватније Зорана Михајловић, Небојша Стефановић, Марија Обрадовић…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  КО ЈЕ ОВДЕ ЛУД? Кон јуче: Обавезно ношење трослојних маски! Кон данас: Могу било које

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *