Александар Вучић: Договорио сам се са амбасадорима Квинте да не објавимо документ предлога за КиМ. Нешто је Ахтисари, нешто Ахтисари минус, а нешто и Ахтисари плус

0

Вучић (Фото: Јутјуб)

Председника су дочекали фудбалери ФК Дубочица и уручили му поклон – урамљени дрес на коме пише број 10 А. Вучић ФК Дубочица.

Председник Вучић је захвалио и пожелео да имају више успеха, и поручио им да ће на том стадиону моћи да играју утакмице већ од 2. или 3. априла наредне године.

Председник Вучић је додао да је ће Лесковчани добити леп стадион на коме ће љубитељи фудбала уживати.

“Биће као на најлепшим стадионима у Европи”, истакао је председник Вучић.

Председник Александар Вучић није могао да открије детаље документа који су му раније данас предали амбасадори Квинте, додајући да је договор да се тај документ не објави, али и навео да су западни партнери забринути због постојања могућности да дође до ескалације на терену.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање новинара у Лесковцу шта пише у документу који је добио од амбасадора Квинте, Вучић је одговорио да је договор да се он не објави, али да се свакако тиче КиМ и наших разговора.

„Има ствари које можемо да учинимо, има ствари за које смо реаговали на другачији начин“, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Скупштина Србије изгласала нову републичку владу на челу са Брнабићком
Навео је да је то био отворен разговор, и нагласио да се он, пошто је договор да се не излази у јавност, не понаша тако да се то после појави у новине, а он „прави“ да не зна ко је то пустио, јер се мора имати фер однос према партнерима,

„Да ли је за нас ситуација једноставна пред 31. октобар – није“, рекао је Вучић, поводом тога што тог датума истиче рок за пререгистрацију возила са српским таблицама на Косову и Метохији.

Вучић је пренео да су западни партнери забринути због постојања могућности да се догоди ескалација на терену.

„Ја сам рекао све што ми можемо да учинимо, да избегнемо тензије, да деескалирамо потенцијални сукоб, то ћемо да учинино и то можемо. А, сада да не улазим у детаље, око чега смо сагласни, око чега нисмо“, рекао је Вучић.

„Ни милиметар нисмо близу решења“

Вучић је додао да ни милиметар нема приближаваја у решавању проблема око пререгистрације српских таблица на КиМ. На питање да ли се дошло до корака ближе решењу, одговорио је „ни милиметар“.

„Не можете измислити сваки пут проблем и онда инсистирати на њему, наметнете своју вољу, а да не зна нико на основу чега. Бавили смо се личним картама, решили смо један проблем. Сада сваки пут мислите да тако може – е не може“, поручио је Вучић.

На питање да ли се Немци враћају на Ахтисаријев план, он је одговорио да је то нешто што личи на Ахтисарија.

„Нешто је Ахтисари, нешто Ахтисари минус, а нешто и Ахтисари плус. Јесам ли срећан и задовољан због тога – нисам“, одговорио је Вучић.

Прочитајте још:  Русофил Вучић: Нећемо дозволити да се преко Србије заобилазе антируске санкције
Упитан да прокоментарише изјаву Данијела Сервера да не постоји чврст разлог да се помери рок за пререгстрацију возила на Косову, рекао да што се Сервера тиче не постоји чврст разлог да Србија постоји, а још мање да постоје Срби на северу Косова.

“Да питате Сервера све је јасно. Питање је колико можемо да пронађемо Сервера који мисле другачије. Али не треба потценити његову улогу, “Џон Хопкинс” универзитета и тинктенкова преко којих врше утицај на америчку администрацију”, указао је он. Вучић је казао да не треба да кукамо што не можемо да ствари променимо, јер то нити смо могли нити ћемо моћи.

“Велике силе неће да мењају своје ставове”, подвукао је он.

Имена министара из СНС биће позната у недељу

Председник Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је да ће после седнице Председништва и Главног одбора СНС у недељу бити позната имена кандидата те странке и оних које СНС подржава за министре у новој Влади Србије.

„Можда се неће знати једно или два имена коалиционих партнера, за шта су можда потребна још 24 сата“, рекао је Вучић новинарима у Лесковцу где је посетио градилиште фудбалског стадиона.

Упитан да ли то значи да ће коалициони партнери СНС добити само једно или два министарста места у новој Влади, Вучић је казао да ће добити „много више“.

„Ми смо много коректнији и дарежљивији“, рекао је Вучић.

„Плаши ме само да се не деси нека саботажа“

Прочитајте још:  Струја ће поскупети иако ЕПС и са овом ценом остварује зараду
Вучић је изјавио и да се, када је о енергетици реч, само нада да се „не деси нека саботажа, као што се десило на Северном току, јер ми смо се спремили да издржимо удар не знам каква хаварија да се деси“,

Вучић је рекао да имамо термоелектране -топлане (ТЕТО) Нови Сад и мање у Панчеву и Зрењанину, које могу да произведу струју од гаса.

„Ако не би било гаса, онда би проблем био велики“, рекао је Вучић и додао да смо се спремили да издржимо удар „не знам каква хаварија да се деси“.

„Спремили смо се, израчунали колико мазута треба локалним самоуправама, набављамо додатне количине, све што може новцем да се плати, урадили смо оно што смо могли и што се тиче хране и енергената и нешто спокојније дочекујем зиму, само да се не деси нека саботажа“, рекао је Вучић.

Васељенска/НСПМ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *