„Дан“, срамни АНБ: Игуману Данилу забрањен улазак у Црну Гору!

0

Црна Гора (Принтскрин Јутјуб)

Игуману Манастира Дајбабе архимандриту Данилу забрањен повратак у Црну Гору.

У Министарству унутрашњих послова одобрена је листа са низом особа којима није дозвољен улазак у Црну Гору, а међу њима је, како незванично сазнајемо, и протојереј ставрофор др Велибор Џомић Игуману Манастира у Дајбабама архиумандриту Данилу (Ишматову) забрањен је улазак у Црну Гору и он је враћен са граничног прелаза, сазнаје незванично портал Дана из више извора.

Није познато зашто је Игуману Данилу забрањен улазак у Црну Гору. Он је прије неколико дана напустио нашу земљу, а синоћ је хтио да се врати, што му погранична полиција није дозволила.

Прочитајте још:  ЕКСКЛУЗИВНО: Хрватска тајна служба премрежила српски суд за ратне злочине?
Архимандрит магистар Данило (Ишматов) рођен је 7. маја 1962. године у Ижевску (Русија). Дипломирао је на Академији умјетности у Москви 1990. године и на Православном Универзитету Св. Јована Богослова у Москви 2004. године Магистрирао на Богословском факултету у Београду 2008. године.

Замонашен у Даниловском манастиру у Москви 1995. године. Рукоположен за јерођакона 1996. године а за јеромонаха 1997. године. Одликован звањем игумана Белогорског манастира у Перму 1998. године. Одликован звањем архимандрита од архиепископа цетињског митрополита црногорско-приморског др Амфилохија Радовића у Цркви Светог Ђорђа у Подгорици 2014. године.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Угашен портал Српске новине ЦГ, уредништво тврди због назива
Након упокојења игумана Луке (Анића) постављен је за старешину Манастира Дајбабе 9. фебруара 2013. године.

Српска24.ме

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *