Америчко мирно поподне и дух рата

0
русије

Северноатлантска алијанса треба да оправда припрему за агресију нуклеарном претњом из Русије.

Прочитајте још:  Зашто су НАТО експерти европску перспективу региона прогласили мртвом?
Џо Бајден саветује да се припреми, ни мање ни више, за „нуклеарни Армагедон“ . Од 17. до 30. октобра НАТО, уз ангажовање војске 14 земаља чланица овог војног блока и коришћење шест десетина борбених авиона, организује пробу „Армагедона“. Искључиво у интересу одбране, наводе западни медији.

Северноатлантска алијанса треба да оправда сопствене припреме за рат, а то покушава да уради надувавањем имагинарне нуклеарне претње из Русије. У току војне вежбе „ Стеадфаст Ноон “, увежбава се нуклеарни напад на Русију. „Да ли нешто ескалира? питају  немачки медији , а они сами одговарају: „Кратак одговор је не. Бар не први пут. НАТО истиче да се ради о годишњим маневрима и, што је најважније, не користе право оружје .

Једна од локација за вежбе ове године била је ваздухопловна база Норвеницх у Северној Рајни-Вестфалији. Ова база се сматра могућом локацијом за америчко тактичко нуклеарно оружје као што су бомбе Б61. Према информацијама које нису званично потврђене, сада је ово оружје ускладиштено у Бухелу, Рајна-Палатинат. На истом месту, у Бухелу, одржавају се вежбе Отпорна гарда , током којих Ваздухопловство тренира у заштити ваздушне базе од непријатељских напада. Како је саопштио Бундесвер, тестира се употреба противваздушног ракетног система Патриот на тешком терену.

Барбара Кунц са Института за истраживање мира и безбедносну политику Универзитета у Хамбургу каже: „Ово свакако није знак за Русију нити одговор на Путинове нуклеарне претње. Ови маневри постоје већ много година. То су практиковани ритуали из Хладног рата .

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вјежбали ритуале, кажете? Ближи је стварности став бившег генерал-потпуковника немачке војске Хајнриха Брауса, који данас делује као експерт Немачког друштва за спољну политику (ДГАП). Генерал види НАТО-ов „фестивал мира“ као знак намере Запада да застраши Русе. Отказивање маневара, каже он, би се сматрало „повлачењем од руске нуклеарне претње, укључујући и Русију “ .

Лидери НАТО-а покушавају да реше два сукобљена задатка одједном: да Кремљ схвати да је колективни Запад озбиљна сила; а да при том не дозволи да Стално поподне изгледа као провокација.

„Руси су годинама говорили да се осећају угрожено од НАТО-а и САД“, али НАТО наглашава да се алијанса бави само одбраном, а не прети Русији. А управо ово је лаж: стално ширење НАТО-а на исток више од десет година, све ближе и ближе границама Руске Федерације, ствара директну и растућу претњу Русији. И ово није утврђење одбрамбене линије.

Прочитајте још:  Руси граде нову војну базу у Сирији! Путинова војска ће маринцима бити трн у оку! (ВИДЕО)
НАТО пропагандисти настављају да уверавају да је „основни циљ нуклеарног потенцијала НАТО-а очување мира, спречавање насиља и одвраћање агресије“ . Ово је цитат из новог стратешког концепта НАТО-а, ажурираног на самиту алијансе у Мадриду у јуну 2022. Концепт рата се ажурира, припреме за рат се интензивирају… А исти документ каже: „Све док постоји нуклеарно оружје, НАТО остаје нуклеарни савез “ .

Према Барбари Кунц, „Стеади Афтерноон“ има за циљ изградњу поверења унутар НАТО-а: „Нуклеарни ангажман служи да увери европске савезнике да су САД на њиховој страни“. Међутим, о каквој „изградњи поверења“ може да се говори ако се Стадфаст Ноон увежбава за нуклеарни рат? Пензионисани немачки генерал Хајнрих Браус поручује: Вежба има за циљ да покаже кохезију НАТО партнера, али ово није једина сврха вежбе; ако Русија нападне НАТО, „америчке бомбе ће испоручити европски ловци и погодити Русију, онда ће Русија заправо морати да узврати ударом на САД… Ово би, заузврат, могло довести до стратешког нуклеарног рата између Русије и Америке а самим тим и на међусобно уништење .

Колико дуго су такви суманути говори постали могући? Сада долазе са претњама генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и немачке министарке спољних послова Аналене Бербок, која је недавно рекла: „Не треба нам безбедност са Путиновом Русијом, већ из Русије . Њена сународница Ангела Меркел је својевремено рекла нешто сасвим друго: без Русије је немогућа безбедност Европе…

Агнија Кренгел/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *