Немачки нацрт предвиђа грб и заставу ЗСО, али документ о ЗСО усклађен са шиптарским паразаконима

0
зсо

зсо

Стални представник Фондације Фридрих Еберт Штифтунг у Приштини Рене Шле потврдио је данас да је нацрт статута Заједнице српских општина (ЗСО), који су објавили албански медији, њихов документ, на којем раде заједно са Европским институтом за мир (ЕИП), али је нагласио да је верзија која је објављена у четвртак стара.

“То је исти документ на којем радимо са нашом партнерском организацијом ЕИП. Верзија која је јуче објављена је застарела верзија. Надамо се да ћемо ускоро завршити наш посао и онда га поделити са јавношћу”, рекао је Шле за Танјуг.

Он је тако одговорио на питање да ли може да потврди да је “Немачки нацрт” у, како су објавили албански медији, 17 чланова, исти као онај на којој је ова фондација радила са ЕИП и када се може очекивати да заинтересоване стране виде детаље нацрта.

Према нацрту Статута, који је јуче објављен и назван немачким, будућа ЗСО би имала статус правног лица и чиниле би је 10 општина са српском већином на Косову и Метохији, са могућношћу проширења, а имала би и званичне симболе, укључујући грб и заставу, у складу са законима и косовским уставом.

Информација о нацрту статута појавила се крајем прошлог месеца као о документу на коме на иницијативу Немачке, раде Фондација Фридрих Еберт Штифтунг и Европски институт за мир (ЕИМ) и који би требало да се нађе на столу специјалног изасланика ЕУ Мирослава Лајчака.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Портпарол ЕУ за спољну и безбедносну политику Петер Стано тада је демантовао писање медија да је ЕУ поверила задатак израде нацрт статута Заједнице српских општина (ЗСО) другим субјектима.

Прочитајте још:  РХМЗ поново упозорава на обилне падавине, може пасти и до 40 литара кише

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *