Усвојено: Четири нова министарства за ухлеб СНС медиокритета

0
Скупштина Србије

Скупштина Србије (Фото: В. Веизовић)

Посланици Скупштине Србије усвојили су измене и допуне Закона о министарствима, као увод у формирање нове Владе Србије наредне недеље.

Изменама закона предвиђено је да нова влада има 25 министарстава од којих су четири нова – Министарство за јавна улагања, Министарство науке, технолошког развоја и иновација, Министарство туризма и омладине и Министарство информисања и телекомуникација.

Остају Министарство финансија, Министарство привреде, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство заштите животне средине, Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство рударства и енергетике, Министарство правде, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог.
Влада ће имати и Министарство унутрашње и спољне трговине, Министарство просвете, Министарство културе, Министарство спорта и Министарство за бригу о породици и демографију.

За измене Закона, који је неопходан како би наредне недеље почела нова седница на којој ће мандатарка Ана Брнабић изнети експозе и предлог будућих министара, гласало је 150 посланика, против су била 44, а један посланик није гласао.

За закон у начелу је гласало 149 посланика, против је било 44, а четири посланика нису гласала.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Посланици опозиције амандманима су тражили да нека министарства буду спојена, а да се у новој влади нађе места за министарство за Kосово и Метохију, као и министартсво за дијаспору, али ниједан од укупно 65 поднетих амандмана, није усвојен.

Рок за формирање нове владе истиче 30. октобра, а како је раније најављено из владајуће коалиције, влада ће бити формирана у законском року. Kадровска решења у новој влади биће позната у недељу после седнице председништва Српске напредне странке.

Прочитајте још:  Још један шамар Русији: Влада Србије постигла споразум са окупаторском војном управом Херсону о "примању Украјинаца"

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *