Председник: Договор са Kвинтом да документ о Kосову буде тајна

0
вучић

Александар Вучић

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да уочи 31. октобра, што је рок који су власти у Приштине одредиле за пререгистрацију возила са српским таблицама, “ни за милиметар” нисмо ближи решењу тог проблема.

Вучић је казао да ситуација за Србију уочи тог датума, није једноставна као и да су му амбасадори Kвинте на данашњем састанку пренели забринутост због постојања могућности ескалације на Kосову и Метохији.

„Ја сам рекао да ћемо учинити све да избегнемо тензије и да деескалирамо потенцјални сукоб“, казао је председник.

Упитан шта пише у документу ког су му предали амбасадори Kвинте, Вучић је рекао да се нису договорили да га објаве али да се тиче Kосова и Метохије.

„Има ствари које можемо да учинимо, ствари на које смо реаговали на другачији начин. То је све што могу да кажем. Имали смо отворен разговор, а о ономе што се договоримо да не изађе у јавност, не понашам се на начин да то изађе у новинама, а да се правим да не знам ко је то пустио. Морате да имате фер однос према партнерима“, рекао је Вучић у Лесковцу где је обишао радове на изградњи фудбалског стадиона.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Упитан за оцену професора америчког универзитета „Џонс Хопкинс“ Данијела Сервера да не постоји чврст разлог за одлагање рока за пререгистрацију возила на Kосову, Вучић је оценио да „велике силе неће да мењају своје ставове“.

„Што се тиче Данијела Сервера, кад би њега питали све је јасно како би изгледало. За њега не постоји чврст разлог да Србија постоји а још мање Срби на Kосову и Метохији али не треба потценити његову улогу, улогу Џонс Хопкинс универзитета и свих ‘тинк тенкова’ који врше утицај на америчку администрацију. Није то ништа ново, то траје већ 25 година. Нити смо могли нити ћемо моћи да променимо тај став“, рекао је председник.

Прочитајте још:  РИК одбацио све приговоре

Одговарајући на питање да ли немачко-француски нон пејпер за решавање косовског питања представља повратак на план Мартија Ахтисарија из 2007. године, Вучић је рекао да нешто у том документу „личи“ на план бившег финског председника.

„Нешто је и Ахтисари минус а нешто и плус“, казао је Вучић.

Бета

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *