Брнаба: Чланство у ЕУ остаје приоритет

1
Ана Брнабић

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка Ана Брнабић разговарала је са министарком за европске послове и климатска питања Немачке Аном Лирман и упознала је саговорницу са плановима свог новог кабинета истакавши да посвећеност пуноправном чланству у Европској унији остаје приоритет, саопштила је Канцеларија за сарадњу са медијима Владе Србије.

Прочитајте још:  СKАНДАЛ У ПРЕKРШАЈНОМ СУДУ "Дали су ми отказ после 10 година рада, да би запослили људе из СНС"
Премијерка је оценила да нови приступ захтевају изазови који су постављени пред Србију као и друге европске земље када је реч о енергетици што, према њеним речима, подразумева велика улагања у развој енергетске инфраструктуре, а посебно у нове изворе зелене енергије.

„Међусобна сарадња по том питању ће бити од значаја“, истакла је премијерка.

Говорећи о наставку дијалога са Приштином, Брнабић је указала да је Београд учинио све што је Бриселским споразумом предвиђено и да очекује да Приштина формира Заједницу српских општина.

Истакла је и да је привредна и економска сарадња са Немачком одлична, као и да немачке компаније запошљавају 78.000 људи у Србији, „што изузетно ценимо“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарка Лирман се, како је наведено у саопштењу, захвалила за предузете кораке по питању усаглашавања са визном политиком ЕУ и истакла важност већег усаглашавања Србије са заједничком спољном и безбедносном политиком ЕУ.

Прочитајте још:  Брезовица: Река Лепенац избацила цеви МХЕ из свог корита и променила ток (ВИДЕО)
Сагласила се са Брнабић да српско-немачка сарадња има простора за развој, а посебно је истакла значај наставка сарадње у оквиру Берлинског процеса, а која је значајна за будућности свих људи који живе на овом простору, посебно младих.

Бета

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Брнаба: Чланство у ЕУ остаје приоритет

  1. Nije ona za vas “Brnaba”, niste ovce zajedno čuvali. Ona je Ana Brnabić, ili predsednica vlade Srbije koliko god vam to ne odgovaralo. Možete da je ne volite, da vam smeta ili je čak mrzite, ali ovakvim primitivizmom samo sebe unižavate. Zar vam sopstveno dostojanstvo ne znači ništa? A ako ga ne sačuvate, koliko god da ste opravdano protiv nekoga, nećete ništa postići. Treba da se borite za svoju istinu, ako u nju verujete, i dokažete da je ona to zaista, a ne da se bavite “Brnabama”, “picoustima”, “keramičarima”, “roštiljdžijama” i slično. To je nisko i jadno i ne vodi ničemu, ukažite na nešto bolje, ponudite bolje, sa čvrstim argumentima, naravno, pa će onda svi oni na koje ste kivni brzo i lako postati prošlost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *