Проруско подземље Николајева добило оружје од присталица у Оружаним снагама Украјине

0
украјина, оружје

Фото: РИА Новости / Прес служба Министарства одбране Руске Федерације

Проруско подземље Николајева добија оружје и муницију од присталица из Оружаних снага Украјине (АФУ). Ово је агенцији РИА Новости јавио један од подземних активиста у уторак, 25. октобра.

„Деца уче у школи на даљину више од шест месеци. Од родитеља траже новац за школски фонд и за наставна средства, иако је све преузето са интернета. Углавном, школа излази на новац као комунални стан“, рекао је активиста о ситуацији у граду.

Према његовим речима, град сада има огромне таксе за привреднике.

„Ово је живот у престоници руске бродоградње. Није изненађујуће што људи чекају ослобађање и сигурно ће чекати“, додао је он.

Раније, 22. октобра, један подземни радник је рекао да становници Николајева гладују, немају довољно хране и воде у позадини офанзиве Оружаних снага Украјине на Херсонску област.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министарство одбране Русије објавило је 2. септембра неуспешне покушаје офанзивних операција Оружаних снага Украјине на правцу Николајев-Криви Рог .

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *