Русија ће употребу “прљаве бомбе” од стране Кијева сматрати нуклеарним тероризмом

0
Василиј Небензја

Василиј Небензја Аутор: ©ЈСЦ "ТВ Центар"

Руска делегација апеловала је на генералног секретара УН Антонија Гутереша у вези са информацијама о украјинској припреми провокације употребом „прљаве бомбе“. У писму Гутерешу се истиче да ће Русија, уколико буде спроведен овај сценарио, Украјину сматрати кривом за чин нуклеарног тероризма.

Стални представник Русије при УН Василиј Небензја напоменуо је, позивајући се на податке Министарства одбране, да би ова провокација могла бити изведена уз подршку западних земаља. Русија је позвала Запад да утиче на режим у Кијеву како би одустао од планова за коришћење „прљаве бомбе“.

Аутори писма су такође позвали Гутереша да учини све што је могуће “да спречи спровођење овог гнусног злочина”.

Истовремено се истиче да Русија није планирала и не планира да употреби нуклеарно оружје у Украјини, преносе РИА Новости .

Раније је Министарство одбране Русије упозорило да је рад на стварању „прљаве бомбе“ Украјине у завршној фази. Експлозија такве муниције може се прикрити као ненормалан рад руске нуклеарне муниције ниског учинка, у којој се као пуњење користи високо обогаћени уранијум. Након спровођења провокације, Кијев ће покушати да оптужи Русију за употребу забрањених врста наоружања, напомиње Министарство.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *