Први од два руска ватрогасна хеликоптера Ка-32 стигао је у Србију

0

Први од два руска ватрогасна хеликоптера Ка-32 стигао је у Србију. Презентацији могућности машине присуствовали су у среду министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко. То преноси ТАСС .

„Захваљујући неутралној позицији Србије, захваљујући независној и независној политици коју води Александар Вучић, захваљујући томе што Србија негује пријатељство са Русијом, Министарство унутрашњих послова сада има најсавременији ватрогасни хеликоптер Ка-32. Министарство унутрашњих послова цитира речи министра унутрашњих послова.

Прочитајте још:  Живимо у ратном времену – двоструко ратном времену
Вучић је крајем јула најавио да ће два руска ватрогасна хеликоптера Ка-32 стићи у Србију у року од месец дана и да ће се користити за гашење пожара. Вучић је раније обавестио да република купује два Ка-32 од Русије како би заштитила своју територију од пожара. Вучић је навео и да његова земља намерава да у периоду 2022-2023. године набави 30 хеликоптера: десет Х-145 произвођача Ербас, четири Ми-35, три Ми-17 и 11 половних Ми-35 од једне од држава ЕУ.

Од 2018. до фебруара 2020. године, Русија је Србији као војно-техничку помоћ пребацила четири хеликоптера Ми-35М, шест ловаца МиГ-29, три транспортна хеликоптера Ми-17В-5, противваздушне ракетне и топовске системе Панцир-С1, 30 тенкова. -72МС и 30 оклопних транспортера БРДМ-2МС.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *