Русија (СРБиЈа) кроз песму

0
русија, пушоња, криви, држава, информације

Мирослав Пушоња

”Побише нас браћа!И неће (то) заборавити свет

Крв Срба што у земљу потања.

Хиљаду пута брат био, нек је сваки онај Словен проклет

Који се подлом Риму клања!”

Из песме ”Поема” српског песника Рада Драинца, 1941.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

А зашто?

У одломку из књиге „Путовање по Херцеговини, Босни и Старој Србији“ Александар Гиљфердинг налази се објашњење како се од Срба преверавањем „обликују“ антитела – нови народи и са каквим циљем. Тај дивни и надарени Рус, са израженим рецепторима и неоштећеним инстнктом оријентације, је још у 19. веку схватио узрок мржње према православним Србима. А тај молекуларни процес промене свести проћиће без нашег перцептивног опажања и одговора, и у минулом столећу коштаће нас милионских жртава. Гиљфердинг пише:„Ренегат (отпадник, моја примедба) постаје нехотице фанатиком своје нове религије само да би пред самим собом оправдао своје отпадништво – одметништво“.

И то се испоставило апсолутно тачном дефиницијом. Аксиомом! Реј Бредбери у свом роману Фаренхајт 451 нас опомиње: „Ја не покушавам да предвидим будућност, ја покушавам да је спречим“. Баш то покушавам и ја. Онако, како су нам је замислили највише личи на Јадовно и дане оне. Посвећеност, поштење, подвиг, храброст и истрајност остаће вечни чиниоци добра. Гурајући главу у песак не чинимо ништа добро.

Мирослав Пушоња / Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *