Војска ЦГ и даље под командом „шерифа“ Коњевића: Спречила уклањање спомен плоче у Морињу

0

Иако је Управа за инспекцијске послове наложила Општини Котор да уклони спомен-плочу с објекта некадашњег логора Југословенске народне армије у Морињу, то се није десило. Припадници Војске комуналној полицији нису дозволили да уклони плочу, а Управа за културна добра и културну баштину издала је прекршајни налог против председника општине Владимира Јокића.

Прочитајте још:  Хоће ли Турска постати балкански „владар“?
Службеници комуналне полиције и инспекцијског надзора Општине Котор нису могли да изврше решење Управе за инспекцијске послове у Морињу. У томе су их спречили припадници Војске.

„Доласком на лице мјеста затекли смо затворену капију и припаднике Војске Црне Горе. По доласку на лице места извршили смо увид заједно са припадницима ВЦГ у предметно рјешење. Навели су да без писаног одобрења Министарства одбране или непосередног наређена њихових руководилаца не могу омогућити улазак“, казао је начелник комуналне полиције Миро Анђелић.

Прочитајте још:  „Осцилира као цвет у леденој рупи“: експерт Коротченко о ставу Србије
Из Управе за културна добра казали су нам да су због неуклањања плоче прекршајно казнили председника Општине Котор Владимира Јокића, те да ће у даљем поступку извршити контролни испекцијски надзор.

ИН4С

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *