Црна Гора шаље војнике у састав борбене трупе НАТО на истоку Европе

0
НАТО

НАТО

Црногорски војници ће до краја јануара ући у састав борбене трупе НАТО алијансе на истоку Европе, у складу са одлуком Скупштине те земље, рекао је начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Зоран Лазаревић.

Ојачани пешадијски вод црногорске војске, са не више од 40 војника, биће упућен у Бугарску, рекао је генерал Лазаревић, преноси РТЦГ.
Црногорски генерал наводи да је у питању „опасан задатак“ јер постоји могућност да те трупе буду употребљене у потенцијалном сукобу НАТО са Русијом.

„За извршење задатака нам је потребан полигон, ми ћемо ићи са оклопним возилима и имамо одговорност према Алијанси да у потпуности упутимо спремне војнике, зато нам је потребан полигон. За овај први контингент ће се користити полигон неке од суседних земаља, мислим да ће то бити у Северној Македонији”, казао је Лазаревић и истакао да „државно руководство неће дозволити да наши војници оду неспремни на задатак“.
Генерал каже и да се тражи простор за други полигон, који би био у Црној Гори и на ком би се изводиле вежбе.

„Чланство у НАТО спас је за Црну Гору и то подразумева одређене обавезе. Једна од тих обавеза су вежбе, када се синхронизују активности различитих армија или наше“, навео је црногорски начелник Генералштаба.

Тренутно су у Црној Гори припадници краљевског маринског корпуса Велике Британије, каже Лазаревић

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„То је почаст за нашу војску. Рачунам да ће вежба у мају, са око 500 војника чланица НАТО-а, бити реализована на полигону“, поручио је Лазаревић.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *