Ракић: Уколико Приштина крене насилно блокираћемо све путеве

0

(Фото Влада Републике Србије/С.М.)

Председник Србије Александар Вучић састао се с представницима Срба са Kосова и Метохије, само неколико дана пре него што би, према одлуци власти у Приштини, требало да ступи на снагу одлука о пререгистрацији возила на РKС таблице.

Председник Српске листе Горан Ракић, обраћајући се на састанку, рекао је да су „добили уверавања да ће председник (Вучић) бити уз свој народ“.

„Председнику смо јасно рекли да уколико KВС и специјалне јединице крену да одузимају нашу имовину (таблице, возила), искористити сва средства демократског отпора народа. Миран демократски ненасилан отпор народа. Нико не зна у шта ће се то претворити ако неко крене да одузима нашу имовину“, казао је, преноси Н1.

И нагласио: „Уколико Приштина крене насилно блокираћемо све путеве“.

За 10 часова заказана је и седница Савета за националну безбедност, након које ће се медијима обратити председник Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Власти у Приштини најавиле су да ће 1. новембра ступити на снагу одлука о пререгистрацији возила на РKС табле, која су до тог датума имала таблице на имена градова са севера Kосова.

Представници земаља Kвинте, али и специјални изасланици САД и Европске уније. тражили су од Приштине да ту одлуку одложе за десет месеци, односно до 1. септембра 2023. године.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *