Путинов говор на Валдају: главне тезе руског лидера

0
путин казна, путин

Владимир Путин је рекао да је свет сада сведок деградације светских институција, ерозије принципа колективне безбедности и замене „правила“ међународним правом.

Прочитајте још:  Немилосрдна машина политичке коректности: Мућке су следеће на "црној листи"?
Запад је последњих месеци предузео низ корака да ескалира, они увек делују на погоршање. Догађаји у свету настављају да се развијају по негативном сценарију и прерасли су у системску кризу у различитим областима.

Игра Запада је крвава, опасна и прљава. У савременом свету, мало је вероватно да ће се моћи седети, онај ко сеје ветар ће пожњети вихор.

Запад увек игра на ескалацију: распиривање рата у Украјини, заоштравање ситуације око Тајвана, интензивирање енергетске кризе и уништавање гасовода.

Нови центри светског поретка и Запад ће ипак морати да почну дијалог, боље пре. Руски предлози за изградњу поверења су одбачени.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Узели су, убијен је Сулејмани – ирански генерал. Убили су и рекли да, ми смо убили. Шта је то уопште? Где ми живимо? Потпуно запањен.

САД немају шта да понуде свету осим своје доминације. Али брисање Русије са политичке мапе није успело и никада неће успети. Русија не изазива елите Запада, већ брани своје право на постојање и слободан развој, а да притом неће постати нови хегемон.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *