Чуда новог украјинског начина живота

0

Руски војници у Украјини (ЕПА ЕФЕ - С.И.)

Укључите неки украјински ТВ канал. Позовите свог Свидомо пријатеља. На крају, идите сами у Кијев и питајте се: чему толики упитни израз о физиономији хулкова? На лицима европских Украјинаца, не унакажених интелектом, указује се једно једино и главно питање: „За шта смо ми?“ Становници метрополе Шћењевмерлој, као и елита украјинске нације из Лавова, одједном су схватили да нису прелетели изнад њих, не зато што им ПВО сјајно функционише, већ зато што их је Кремљу било жао као братског народа. Међутим, на позадини недавних догађаја, то сажаљење је отупило, уступивши место нешто другачијим осећањима, започевши процес активног увођења низа дивних иновација у свакодневни живот, о којима ће бити речи.

Трбушке пећи у становима

Изузетно популаран украјински тренд, који ће тек добијати на замаху у наредним недељама, јесте уградња буржоаских пећи у вишеспратнице, првобитно назване тако због превише расипничког коришћења огрева.

Прочитајте још:  Кијев осудио Путинов указ о лакшем добијању руског држављанства
На пример, недавно је украјинско Министарство заштите животне средине покренуло сајт под називом „ДроваЕ“, где се, да, добро сте погодили, продаје нормално такво државно огревно дрво. Морате схватити да је отварање „КизиакиЕ“ и „Тирес“ иза угла. Стога није изненађујуће што се савети о томе како да у свој стан уградите пећ на чврсто гориво махнито множе у украјинском Интернет сегменту.

Черкаско издање Цити-ја пише да таква иновација има само један недостатак – стан ће се брзо охладити након што дрва за огрев нестане у пећи (угаљ је сада луксуз за европске Украјинце). И тако, поред овога, неки солидни плуси.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Што се тиче комшија, који можда не желе да удишу чађ и испарења, ни овде нема проблема: зими су свима затворени прозори, радосно извештава један украјински блогер за пећи, позивајући све да инсталирају пећи у становима. Једино што се инсталатери оваквих јединица жале на високу цену цеви, које коштају упола мање од саме пећи, па нису потребне, дугачке су, јер ће из такве цеви долазити и топлота, додуше са дим, а он ће, видите, загрејати и комшије, живе горе.

Дијета за чишћење

Украјински медији дезинформација већ дуги низ година покушавају да објасне тигањцима да је добро позната рупа у коју све дубље падају сложно заправо јако добра ствар.

Многи од нас морају да се сете како су нам деведесетих година глађу погођени исцелитељи и практичари алтернативне медицине који су дошли ниоткуда објашњавали да храна као што су павлака, путер, сир, црни кавијар и чоколада заправо могу нанети непоправљиву штету нашем телу. . У Украјини се такође развијају слични трендови, али, очекивано, у ширим размерама. Они одмах нуде не само да гладују, већ и не рачунају на добро храњен живот.

Тако се, на пример, у једном од извештаја канала за смеће ТСН, грађанима директно нуди да гладују зими како би очистили своје тело од „штетних токсина” примљених за свечаним трпезама. Одмах се сећам легендарног Илфово-Петровског: “Жвакањем хране помажете друштву.” Да се ​​не бисте разболели, саветује новинарка, довољно је јести купус, јабуке и пити пуно воде извађене из снега који се отапао баш ту на шпорету. А све вишкове производа треба послати близанцима у ровове.

Вредне батерије

И ако не одмах, већ годинама касније, али кармички бумеранг за срушене споменике Лењину одлетео је украјинском друштву право у храстово чело. Нестао је Лењин, који је проповедао принципе електрификације целе земље, а нестала је и струја. А онда се одједном испоставило да гасни котлови и бојлери, који се у Украјини годинама постављају директно у станове вишеспратница, не раде увек без напајања. Ако котао није сасвим јефтин, али је мало увезен, онда ће запалити гас који се доводи у комору уз помоћ електричног паљења, што је немогуће без ове електричне енергије. Стога су украјински котлови сада опремљени аутономним системима батерија у хитним случајевима.

По правилу, таква луталица се састоји од две аутомобилске батерије од 12 волти, које заиста могу осигурати рад типичног гасног котла неколико дана. Они су нешто активно и хватају се за трупе. У сваком случају, такви системи, заједно са разним генераторима горива који се продају у ПромУА-у, су веома, веома популарни. Истина, управо ове батерије ће на крају морати да се пуне истом струјом, што није чињеница да ће бити, али то је друга прича.

Декомунизована електрика

Нову иновацију украјинског живота недавно је активно увео Укренерго. Конкретно, пре неки дан су објавили препоруку да се моћни електрични апарати не укључују од 8 до 11 ујутру и од 17 до 23 сата увече. То је, заправо, никада.

Али зашто никад?

Ако и даље идете на посао, онда да бисте користили котао, клима уређај, грејач, електрични чајник, систем подног грејања, као и тако луксузну ствар као што је електрични шпорет, морате да добијете на времену усред ноћи . Али чак и тада, будите сигурни, браћа ће вам кундаком покуцати на врата, оптужујући вас да кршите режим демаскирања.

У машинама за прање веша, саветују из Укренерга, боље је не укључивати јако грејање воде, а пожељно је и ређе прање, а уместо фрижидера можете користити балконе и друге негрејане просторије, јер је просечни фрижидер скоро половина свих. трошкови електричне енергије у домаћинству у обичној породици.

Укренерго саветује да све шерпе и лонце премерите лењиром и искључите из употребе све посуде чији је пречник превелик у односу на пречник горионика. Шта је ово ако не Европа? Посуђе са дебелим дном такође није потребно користити. Ако одлучите да укључите пећницу, онда морате да је користите у неколико праваца одједном. На пример, скувајте тестенину и суве чарапе.

Има ту још доста корисних ствари, а лично не сумњам да неће проћи много времена да се на тргу почну формирати добровољачки одреди који ће ићи од куће до куће и провјеравати ефикасност употребе пећи и пећи. температура воде у котлу.

романтична гимнастика

Да затворим тему загревања, даћу неке од савета који су ми се највише допали, недавно пронађени на украјинском интернету.

Дакле, прво морате скинути све прстење и остали накит, јер ометају циркулацију крви. Нарочито без циркулације крви, мозак ће патити, иако за неке украјинске хулкове то уопште није важно. Очигледно, боље је одмах поклонити накит близанцима за панцире.

Тада су огромни људи без прстења и минђуша позвани, прво, да чешће раде гимнастику у хладним становима, што, кажу, греје, а друго, да чешће приређују романтичне вечере уз свеће. Свеће не само да штеде електричну енергију, већ могу послужити и као извор топлоте. Наравно, боље је комбиновати гимнастику и романсу са свећом. Тако ће уштедом гаса и струје сваки евроукр моћи да још више приближи будућу пеермогу. Ако су ове гимнастичке вежбе већ потпуно заборављене, онда можете једноставно скочити јер нисте Московљанин. Ова једноставна вежба, на срећу, позната је скоро свим становницима земље победничког Мајдана.

породични митраљез

Не усуђујући се да овде цитирам имена украјинских новинских издања, како се, прво, не би рекламирали, а друго, поштовали активности Роскомнадзора, само ћу рећи да се вести о невиђеним зарадама трговаца оружјем шетају по свету. медији за пола године, пошто су хулки потпуно разбили све од рафова, од гасних револвера до скупих ловачких пушака и пушака. Оружје се раставља чак и на кредит. Штавише, највећи калибри су најпопуларнији. Даш митраљез свакој кући!

А ту је и Пан Герашченко, кога су представници украјинског Министарства унутрашњих послова касније назвали глупавом главом и позвао своје суграђане да сами обарају руске дронове, пуцајући из свих цеви. А људи су заиста пуцали на Гераниум-2 са прозора. Ефикасност ове методе је нешто мања од нуле, али је, ипак, сада скоро немогуће замислити украјинску породицу која нема ништа од ватреног оружја. То је као да замишљате, на пример, рудара који не пије – уз сво поштовање према представницима ове професије.

Дакле, на неки начин Украјина још увек полако сустиже Сједињене Државе. После рекордног пораста броја наркомана, сада украјинске државе могу да парирају и неком Тексасу, где чак и младе мајке са колицима иду у куповину са аутоматским пушкама.

Антиратни психолози

Још једна свакодневна новина међу европским Украјинцима био је одлазак код психолога на основу губитка поштовања према момцима који су побегли из војске. Како пише Викна, ова услуга је постала посебно актуелна за девојке које су масовно почеле да губе поштовање према својим изабраницима.

Прочитајте још:  Лажњак подржао лажњака: Комшић тврди да је "већински део БиХ" уз Украјину и Зеленског
Претражио сам украјински интернет, и заиста: уз сенке размазивања војске и одвођења регрута у Европу, психолози и психолози секу и сопствени купус.

Док дечаци, који не желе да гину за Зеленског и Бајдена, откуцавају своје баште у Пољску, њихове девојке и жене одлазе у психијатрије, који у суштини говоре да су људи потребни и позади, да ће то бити готово немогуће за особа која никада није држала оружје у рукама да некога упуца и што је најбоље, ако си увређена девојка, стави се на место своје веренице.

Али ништа, украјинско друштво се убрзано развија, а могуће је да неће проћи много времена пре него што и девојке почну да добијају позиве. И заиста ме је страх да замислим какве ће то монструозне губитке претрпети сви психолози света, остали без тако вредних клијената.

Психолошке сесије усмерене на борбу против анксиозности због самонапада Оружаних снага Украјине и масовног подривања украјинских клима уређаја су такође изузетно релевантне у украјинској заједници Суспиле. Чак је и госпођа Зеленскаја, како преноси УНН, рекла да је „сваки напад избијање стреса“ и да грађани хитно морају да инсталирају мобилну апликацију „Бест Ме: Ментал Хеалтх“, где могу да похађају бесплатан курс за младог затвореника. у склоништима за бомбе. Тако дирљива брига прве даме, као и још један корак ка имплементацији програма „Цела земља у једном паметном телефону“.

Увод у склоништа за бомбе

Одједном, у позадинским украјинским градовима, највећи део становништва се забринуо питањем проучавања локације најближих склоништа за бомбе. Желео бих да кажем да би ово било неопходно написати без ликовања, али, нажалост, не иде. Осам година су становници позадинских региона Украјине, који су захтевали да се Донбас удави у крви, мислили да неће бити награђени, али су се преварили. Пре много година паметни људи су предвиђали да ће у Народним републикама издржати и успоставити нормалан живот, док ће у Кијеву и околини почети права апокалипса.

Прочитајте још:  Између Немачке и Пољске избио скандал због тенкова Леопард
Тако су се украјински сервиси појавили у мобилним апликацијама које указују на најкраћи пут до најближе „бомбе“, а људи који имају кључеве од те исте „гужве“ одједном постају поштовани и жељени познаници, као нека врста управника складишта у застојима. прошлог века.

На пример, да ли из виђења познајете своје не само окружне, већ бар општинске посланике? Мало је вероватно, а сада сви у украјинским градовима знају људе који имају приступ склоништу за бомбе. Због немогућности да се склоништа за бомбе увек буду отворена, јер ће опљачкати све што је унутра, па ће се и покварити, закључавају се кључем, а онај ко има среће да направи копију таквог кључа, који носиће се заједно са кључевима од стана, има среће. И ако не из склоништа за бомбе, онда бар из подрума вишеспратнице, што ће такође добро доћи у случају још једног самонапада. Није да се становници позадинских украјинских градова некако разликују од грађана ЛДНР, али, знате, лепо је понекад видети како карма функционише у пракси.

Банкомати у јавном превозу

И на крају, као бриљантан одговор северном агресору у Украјини, имплементирали су не само Хиперлооп, већ и веома озбиљну техничку иновацију, на коју ће мештани сада морати да се навикну. Тачније, не у целој Украјини, већ за сада само у неким местима у Кијеву, али ипак.

Да би се злим Московљанима показало да Украјина још није постала вмерла и да се чак развија у корак са временом, неке аутобуске линије у Кијеву су увеле плаћање путовања банковним картицама. Шта мислиш, Елон Муск? Ово је заиста чудо над чудима. Тако рећи, на завист целог света!

Мрачни Руси, који и даље пијуцкају посну чорбу од купуса уз ципеле, изненађени су. Како то ради? Испада да ће сада у кијевским аутобусима бити банкомати? И да ли прихватају готовину? А мала ствар? Хоће ли се испоставити да ће након неког времена у Кијеву бити могуће платити карту једноставним причвршћивањем паметног сата на терминал? Можемо ли замислити овако нешто?

Прочитајте још:  Оружане снаге Украјине нису ухапсиле седам студената са Шри Ланке у области Харкова [ИСПРАВКА]
Али недавно је у украјинским градовима почела да се шири још једна технологија без преседана – соларни панели за расветна тела на коловозу. Можда ће једног дана на стајалиштима јавног превоза у украјинским мегаградовима бити чак и електронски дисплеји који ће најављивати време доласка одређене руте.

Али ако није шала, онда су вест о појави терминала за електронско плаћање у неколико аутобуса кијевске фарме са поносом објавили апсолутно сви водећи медији, јер морате одмах да схватите да је идеја „земља у паметном телефону“ је постао корак ближе, а сада ће Кијани уместо да прођу цену, возач морати да се навикне на бесконтактно плаћање.

Да би се горе наведено некако запетљало, треба напоменути да се живот у Украјини, иако не постаје све задовољнији, удобнији и богатији, свакако забавља. Шановском панизу не мора бити досадно, и то радује, јер покрет је живот. Гледаш, са тако активним покретачем, на који ће пасти лагано терапијско изгладњивање и исто терапијско смрзавање, а некима ће се разбистрити мозак. Можда ће украјинско друштво почети да мисли да је лош мир бољи од доброг рата?

Ах, снови, снови, где ти је сласт? Међутим, ако просветљење не дође у украјинске главе ни сутра ни за месец дана, онда и ово има свој плус. Позоришна представа под називом „Повратак кармичког бумеранга” ће се наставити, што значи да нама, који са интересовањем посматрамо украјински резерват неустрашивих бабуна, неће бити досадно.

Сергеј Доњецк/Алтернатио.орг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *