Москва: Државна дума усвојила у првом читању предлог Закона о казнама за ЛГБТ пропаганду и промовисање педофилије

0

Државна дума усвојила је у првом читању предлог закона о казнама за промовисање нетрадиционалних сексуалних односа и педофилије.

У Закону о управним прекршајима одговорност се проширује за промовисање ЛГБТ пропаганде, не само према малолетницима, већ и пунолетним особама. Ако се дело изврши у медијима или на итернету, казна ће бити до 400 хиљада рубаља за грађане и до пет милиона за правна лица.

Странци могу бити кажњени до 400 хиљада рубаља, ухапшени до 15 дана или депортовани.

Прочитајте још:  Пребирачевић: Војска у Нигеру пучем покушава да спасе земљу
Поред тога, уводи се члан за „Ширење информација међу малолетницима које показују нетрадиционалне сексуалне односе и (или) склоности, или које могу изазвати жељу малолетника да промене пол“. То укључује казну у облику новчане казне до 200 хиљада рубаља за грађане и до четири милиона рубаља за правна лица.

Усвојене у првом читању, измене и допуне закона о оглашавању, медијима и информисању забрањују ширење садржаја који промовишу нетрадиционалне сексуалне односе и склоности. Предлаже се и успостављање механизма за ограничавање приступа деци информацијама које су забрањене.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Како је на седници рекао Вјачеслав Володин, председник Думе, на друго читање закона би могли да се поднесу амандмани којима би се повећале казне.

Васељенска/Восток

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *