СВЕТОСАВЦИ: ИДЕМО ОД ГИК ДО УСТАВНОГ СУДА, НИКАДА НАМ ВИШЕ ДПС И ДФ НЕЋЕ ОТИМАТИ!

0

Мирко Рмандић

СВЕТОСАВСКА се захваљује свим грађанима Подгорице који су нам, и поред притисака којима су склона фашистичка друштва, дали гласове на овим изборима. Поносни смо на њих и наша борба се, без дилеме, наставља. Идеологија Светосавља, коју је утемељио Свети Владика Николај Велимировић, је бесмртна и за њу није важан број, него људски сој.

Због евентуалних недоумица у домаћој јавности, СВЕТОСАВСКА информише представнике медија и грађане Црне Горе да је поднијела конкретне приговоре због повреда бирачког права и бројних других кршења законских и уставних норми, у медијској и сфери класичних вербалних притисака, током изборног процеса у Подгорици.

Руководства Демократске партија социјалиста и Демократског фронта, а након тога, по налогу, и њихови уједињени партијски кадрови по дубини и ширини, спречавали су грађане да се слободно изјасне, уочи и током самог изборног дана. На сваком кораку, СВЕТОСАВСКОЈ је, на организован и смишљен начин, у међусобној корелацији и разигравању два политичка плућна крила досадашњег система, ускраћено и онемогућено право на равноправну изборну утакмицу и доступност медијима под једнаким условима, завршно са спречавањем СВЕТОСАВСКЕ да учествује у дебатама за представљање изборног програма на три телевизије са општом покривеношћу у Подгорици. На вријеме смо упозоравали да се то не ради и да се сви учесници изборног процеса и медији понашају у складу са активним законима Црне Горе, јер, најављивали смо, постоје правне процедуре и након завршетка избора. И, ето, оне су почеле да се реализују!

СВЕТОСАВСКА честита изборним листама Европе сад, Демократа и УРА–е на изборним резултатима у Подгорици, те констатује да је поготово кампања Европе сад и УРА–е била крајње коректна, фер и витешка, уз свестрано уважавање конкурената и пуни допринос развоју демократије у Црној Гори. Због њих искрено жалимо на евентуално успореном процесу верификације изборних резултата, иако – што се нас тиче – покрадених избора, али, са друге стране, сугеришемо им да разумију да ћемо на чистину истјерати, именом  и презименом, домаће и стране држављане, све који су повриједили Устав и законе током изборног процеса. Јер, нама је ипак наша политичка кожа преча од коже превараната из Демократског фронта, при чему, да будемо отворени, не кријемо задовољство чињеницама да ни ДПС, ни ДФ, неће имати градоначелника Подгорице. И то је најважнија тековина ових нерегуларних избора.

Прочитајте још:  Молдавија: После навијача Партизана и боксерима из Црне Горе забрањен улазак

Наредних дана представићемо, таксативно, више детаља о елементима изборне крађе са којом смо били суочени и поготово са теледиригованом кампањом којом су, подметачинама, управљали Андрија Мандић и страни држављанин, трговац порнографским снимцима Василија Качавенде, отимајући нам оно што смо стекли фер кампањом, промовишући идеологију и поштујући противнике. У том смислу, саопштићемо и конкретан захтјев како да се превазиђе ова ситуација уколико је Демократском фронту стало да се цијели процес не заврши на Уставном суду. А ако се заврши, чему смо наредни, мораће са својим старим политичким јаранима из ДПС–а да бирају судије Уставног суда да би се конституисала локална власт. Зато, стрпљења, не би им било први пут. Ипак су у питању два плућна крила истог система, а оба полако губе кисеоник, за добро свих грађана Црне Горе.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Дакле, господо, прљава кампања више неће проћи, ово друштво мора постати демократско, са свим механизмима који функционишу у правним и развијеним државама. Ко хоће да схвати – хвала му, ко неће – осјетиће на својој кожи и нека је брз узбрдо.

Мр Мирко Рмандић, носилац СВЕТОСАВСКЕ СРПСКЕ ЛИСТЕ на изборима у Подгорици

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *