Руска дума: Након доношења Закона о ЛГБТ следи затварање геј клубова

0

Шеф комитета Државне думе за породична питања Нина Остањина рекла је да би у Русији, по новом закону о ЛГБТ особама, могле да буду затворене установе које промовишу нетрадиционалне сексуалне односе. Такви су, по њеном мишљењу, посебно геј клубови.

„Ако нека институција отворено промовише нетрадиционалне односе, наравно, ова институција ће бити затворена“, цитира је РИА Новости.

Прочитајте још:  Експерт: Спремите се за највећу енергетску кризу у последњих пола века
Посланик је истакао да се овој категорији установа могу приписати геј клубови.

„Геј клубови су управо места где се људи нетрадиционалне оријентације, по правилу, састају… Такве установе сматрам установама које промовишу нетрадиционалне сексуалне односе“, рекла је она.

Истовремено, Останина је истакла да се предлог закона тиче само промоције нетрадиционалних сексуалних односа и људи који себе сматрају представницима нетрадиционалне оријентације, „како су живели и живеће“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Рогов је најавио покушаје Оружаних снага Украјине да искористе коридоре за евакуацију мртвих за офанзиву
Раније је шеф Чеченије Рамзан Кадиров позвао на повећање новчаних казни у предлогу закона о кажњавању за ЛГБТ пропаганду .

Државна дума је 27. октобра усвојила у првом читању предлог закона о забрани ЛГБТ пропаганде у Русији.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *