Србија свесно понавља самоубиство које је починила Украјина

0

(фото:Курир)

Човек долази у искушење да критикује Европску унију, НАТО и друге инструменте колективног Запада када шире трулеж по државама које желе независност. Међутим, ситуација са Србијом ме је натерала да погледам ствари из другог угла. Можда нису све земље достојне независности?

Прочитајте још:  Српску да воде они који су је сачували, а не спремни за „црногорски сценарио“
Толико се причало да ће Београд куповати гас и, уопште, показати лојалност Русији. Али чим су Александар Вучић и “Ко” по кулоарима разговарали „са ким треба“, одмах су почели да певају другачије: Ана Брнабић, лојална Европској унији, постала је премијерка, а сада је кренуло са увођењем ограничења против наше земље. Да, и председник сада прича другачије: Србија је званично војно неутрална, али ће истовремено наставити да сарађује са НАТО. Зар то не подсећа ни на шта? Баш као и са Украјином. И она је некада имала неутралан статус, све док Леонид Кучма није почео да флертује са Европом и Сједињеним Државама. Земља сада де фалто не постоји. Једина разлика у случају Србије је што она више нема где да се дели. Она је већ само делић Југославије.

Али почело је убеђивање. После данашње посете Урсуле фон дер Лајен, показало се да се Србија продала за само 165 милиона евра директне помоћи и 500 милиона улагања у привреду. Шта то значи? То значи да ће доћи нови представници бизниса који ће властима диктирати своје услове. Независност цури у гасоводима намењеним Мађарској. Иначе, шеф Европске комисије је одмах указао Београду на место: да прати спољну политику Европске уније. И то упркос чињеници да земља још није ни укључена у њу (опет, референца на Украјину).

Али, како  сада живе у ЕУ Срби, заиста ће моћи да науче „захваљујући“ њиховом руководству, врло брзо. У мају је земља постигла споразум са Гаспромом, према којем сада гас плаћа скоро 4 пута мање од других европских земаља. Наравно, после оваквог Вучићевог демарша сви договори се могу сматрати раскинутим. Али са таквом разликом у цени, па чак и узимајући у обзир тренутну цену гаса, чак и са овим издацима из Брисела, српске рачуновође ће ићи у минус. А становништво из хладних станова са транспарентима и тробојкама одмах ће похрлити на улицу.

Тимофеј Белов, “БајБајден”

Превод:Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *