СВЕТ НА ИВИЦИ – РУСИ ТВРДЕ: Британци стоје иза данашњег напада на Севастопољ

0

Фото: Министарство одбране Украјине

Представници Ратне морнарице Велике Британије учествовали су у планирању, реализацији терористичког напада у Балтичком мору 26. септембра када су оштећени гасоводи “Северни ток” и “Северни ток 2”, саопштило је Министарство одбране Русије. Поред тога, они су руководили нападом на Севастопољ уз помоћ дронова који је изведен јутрос.

„Данас у 4.20 кијевски режим извео је терористички напад на бродове Црноморске флоте и цивилне бродове који су се налазили на спољним и унутрашњим сидриштима у бази у Севастопољу“, саопштило је у суботу Министарство одбране Русије.

„У нападу је учествовало девет дронова и седам аутономних поморских беспилотних апарата“, додали су они.

Војска је навела да су као резултат оперативних мера које су предузеле снаге бродова Црноморске флоте уништиле све ваздушне циљеве.

„Током одбијања терористичког напада на спољном сидришту Севастопоља, употребом бродског наоружања и поморске авијације Црноморске флоте, уништена су четири поморска беспилотна апарата, док су још три апарата уништена на унутрашњем сидришту“, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према њиховим информацијама, британски стручњаци из града Очаков, Николајевска област, учествовали су у планирању напада.

Правда

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *