Сатанистички ритуал у Сеулу опет однео десетине живота: „Људи су падали као домине на Ноћ вештица“

0

У Сеулу је више од 150 људи погинуло у стампеду током прославе Ноћи вештица, док је стотине људи нестало. Рускиња, која живи у главном граду Јужне Кореје, описала је листу „Московски комсомољац“ шта је изазвало стампедо.

Светлана, студенткиња Академије за превод јужнокорејске књижевности, успела је да се извуче из гужве два сата пре него што се догодила трагедија.

„Ми нисмо кренули у ту гужву, вратили смо се. А онда сам видела вест да је стампедо настао баш на оном месту на коме смо се налазили. Отишли смо, јер нисмо могли даље да прођемо. Нисмо успели ни у метро да сиђемо због гужве, па смо ишли пешке до друге станице“, написала је девојка на друштвеним мрежама.

Она је навела да се Ноћ вештица сваке године прославља у кварту Итевон, јер тамо живи велики број Американаца.
„Млади сваке године иду у Итевон, где се налази велики број барова и ресторана. Прошле године због вируса корона је све било ограничено, а 2020. године практично нико није ни ишао тамо, па се празник није ни обележавао. Било је много полиције, проверавали су људе због пандемије корона вируса и нису велики број људи пуштали у кварт“, наводи Светлана.

Ове године су укинуте забране.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„На друштвеним мрежама се појавио велики број објава на тему прославе Ноћи вештица. Према кварту Итевон смо кренули рано, око пет сати поподне. За сат времена смо стигли, али је тамо било толико људи да смо десет минута покушавали да изађемо из метроа. Степеницама нисмо могли да изађемо, а покретне степенице су биле заглављене због великог броја људи. Кад смо изашли из метроа, покушали смо да се упутимо ка кварту Итевон, али нисмо успели јер је велики број људи стајао, потпуно непомично. Обишли смо некако кварт и са друге стране пришли Итевону. Ишли смо улучицама и затим упали у велику гужву. Људи су стајали и нисмо могли напред. Окренули смо се и вратили“, описује девојка из Русије ситуацију у сеулском кварту.

Прочитајте још:  Ноћ вештица није заживела у Русији

Она додаје да полиција није била у пешачкој зони и да је контролисала кретање само како би људи могли да изађу из метроа, пређу улицу и изађу у Итевон.

Девојка наводи да је улица у којој се десио стампедо веома уска, стрма и скучена.

„Према великом броју видео снимака на друштвеним мрежама није баш најјасније да се тај кварт налази у брдовитом делу. Улица је веома стрма. Људи који су доши до врха улице су у једном тренутку почели да падају. Нису могли даље да се крећу. Као резултат тога, људи су почели да се руше као домине, једни на друге. Испоставило се, да они који су били на врху нису видели шта се доле догађа. Окупљени су гурали гомилу даље како би могли да прођу. Међутим, више нису могли да прођу, јер су се људи само слагали један на другог“, рекла је Светлана.
Студенткиња је навела да је затим дошло 400 аутомобила хитне помоћи, али да дуго нису могли да дођу до места где се догодио стампедо. Људи су покушавали да пруже прву помоћ жртвама, али безуспешно. Лекари су изгубили много времена, јер нису могли да растерају велики број људи и да помогну жртвама, додаје Светлана.

„Велики број људи је гурао друге који су се ту налазили, не схватајући шта се догађа. Многи су покушали да изађу, јер нису могли да дишу, али се испоставило да је немогуће изаћи. Неки људи су згњечени, а неки су се угушили због недостатка кисеоника“, рекла је студенткиња и закључила да су сви који су погинули узраста 20-30 година.

Прочитајте још:  Старобродске жртве не смију бити заборављене

Најмање 151 особа је погинула, а 103 су повређене у стампеду у Сеулу током прославе Ноћи вештица. Председник Јужне Кореје Јун Сук-јул прогласио је седмодневну националну жалост.

Председник Русија Влаидмир Путин послао је телеграм саучешћа председнику Јужне Кореје Јун Сук Јол због трагедије која се десила током Ноћи вештица у Сеулу.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *