Упућене претње смрћу Додику, покренут поступак

0
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Директор Регулаторне агенције за комуникације БиХ Драшко Милиновић најавио је ригорозне мере против Фејс телевизије, чији је власник и директор Сенад Хаџифејзовић током разговора са гостом у емисији упитао да ли би требало се Милорад Додик „смени, смири или убије“.

Милиновић је рекао да је Регулаторна агенција за комуникације (РАК) БиХ данас по службеној дужности покренуо поступак против тог медија.

„То ће бити скраћени поступак с обзиром да је, на први поглед, и те како јасно да је прекршен Кодекс о пружању аудио-визуелних медијских услуга и медијских услуга радија“, рекао је Срни Милиновић.

Према његовим речима, на први поглед је видљиво да је прекршено још много подзаконских аката Агенције.
„Ове ствари које смо нажалост видели у медијском простору БиХ, првенствено Фејс телевизији, су недопустиве и РАК их неће дозволити“, навео је Милиновић.

Милиновић је најавио да ће врло брзо, чим се скраћени поступак заврши, бити изречене одговарајуће мере и санкције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„У комуникацији са колегама из подручја емитовања већ смо у првој анализи видели да ће оне бити ригорозне. И могу да најавим ригорозне мере да се овакве ствари више никада не би десиле“, додао је Милиновић.

Прочитајте још:  Небојша Јовић из Косовске Митровице: ПРЕТЕ МИ ЖИВОТИМА МОЈИХ НАЈБЛИЖИХ!
У случају да се то понови, каже Милиновић, крајња мера је суспензија програма и одузимање дозволе.

„Ово сад је нешто што ће вероватно ићи ка највишој могућој новчаној казни с обзиром да је то прва мера упозорења да се овакве ствари не би дешавале, али уколико се овако настави, ми смо кроз наше анализе у РАК-у већ видели да Фејс телевизија прелази одређене границе, бојим се да ћемо посегнути за најригорознијим мерама које су нам Закон о комуникацијама и сва наша правила дали као надлежност да делујемо“, додао је он.
Власник и директор сарајевске Фејс телевизије Сенад Хаџифејзовић је, током разговора са гостом у емисији о томе шта да се ради са српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком, упитао да ли је решење да се „смени, смири, убије?“, преноси РТРС.

Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *