Америчко војно особље у Украјини контролише испоруке оружја

0
моцарт

Украјинска војска. (Фото: ria.ru)

Америчко војно особље налази се у Украјини са задатком да обави контролу испорука страног оружја тој земљи, рекао је анонимни званичник Пентагона за неколико америчких медија. Како преноси Ен-Би-Си, није познат тачан број особља, нити где се они налазе.

У разговору са извештачима из Пентагона, тај званичник је рекао да мисију предводи бригадни генерал Герик Хармон, амерички аташе за одбрану у Кијеву.

„Било је неколико оваквих инспекција”, рекао је званичник новинарима, не откривајући где су оне обављене. Он је додао да се провере не дешавају близу линије фронта, већ тамо где то дозвољавају безбедносни услови.

Инспекције су уследиле након што су Русија и неки републиканци у Конгресу навели да су оружје и војна опрема послати у Украјину можда завршили на црном тржишту. САД су контролисале своје испоруке оружја Украјини и пре него што је Русија започела војну операцију у фебруару, али су повукле особље из земље неколико дана пре него што је рат почео.

Стејт департмент је прошле недеље саопштио да ће одредити „особље које ће помоћи влади Украјине у управљању америчком безбедносном помоћи”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *