Војска Србије оборила дрон у ширем рејону Копаоника

0
вучић

(фото:Политнавигатор)

Јединице Војске Србије су у поподневним часовима, након правовременог откривања и праћења, неутралисале комерцијални дрон који се кретао из правца Копаоника ка Рашки. Дрон је оборен применом мера електронског ометања, у непосредној близини војних објеката у гарнизону Рашка, саопштило је Министарство одбране.

Прочитајте још:  МИЛОШ ЈОВАНОВИЋ СЕ ЗГРАЖАВА НАД "МЕДИЈСКИМ ПРОСТАКЛУКОМ": Ево какве су вулгарности они емитовали у ударном термину на јавном сервису (ВИДЕО)
Како наводи Министарство одбране, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, Војска Србије предузима појачане мере за откривање, праћење и неутралисање беспилотних летелица у близини војних објеката.

“Јединице Војске Србије су данас у поподневним часовима, након правовременог откривања и праћења, неутралисале комерцијални дрон који се кретао из правца Копаоника ка Рашки. Дрон је оборен применом мера електронског ометања, у непосредној близини војних објеката у гарнизону Рашка”, истиче се у саопштењу.

Како наводе, Војска Србије ће и даље, у складу са наређењем председника Републике и врховног команданта, обарати све беспилотне летелице које се нађу у зони забране лета и у близини војних објеката.

И јуче су на подручју Мердара и у околини Рашке примећени дронови који су осматрали касарне и положаје Војске Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Министар одбране Милош Вучевић рекао је за РТС да је реч о покушајима да се врши осматрање положаја јединица ВС и одређених војних објеката, касарни.

Није питање само уласка у Рашки округ, Војска Србије је уочила одређене објекте и у правцу кретања преко Топличког и Нишавског округа, рекао Вучевић.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *