Руски политиколог објаснио зашто Србија неће следити европски пример

0
русија

(фото:Илустрација)

Аналитичар Центра за експертску подршку политичких процеса Петр Колчин рекао је да Србија неће следити Европљане, неће уводити санкције Русији. У супротном, протести ће преплавити земљу, јер Срби имају братски однос према Русима, преноси 360 .

Прочитајте још:  И Кораћу се смркло: Мило отац нације, без њега Црна Гора није секуларна држава!
Према његовим речима, Европа од самог почетка кризе у Украјини покушава да убеди земље које тврде да су чланице ЕУ у заједничку кампању санкција. Међутим, Србија се већ 9 месеци бори са Немачком и Француском, које и тамо покушавају да је убеде.

„Наравно, Европска унија разуме сву дубину и специфичности пријатељских и братских односа Србије са Русијом, али ипак покушава да убеди руководство. Као што је председник Вучић много пута рекао, земља неће уводити санкције Русији“, рекао је Колчин.

Он је напоменуо да питање није само у дипломатском вектору који је Србија бирала протеклих деценија, већ и у високој подршци српског народа руском народу.

„Ако руководство Србије покуша да донесе ову одлуку, масовни протести ће једноставно преплавити земљу, а власт више неће моћи да функционише“, рекао је експерт.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Руски политиколог: У случају да Србија уведе санкције Русији није немоће избијање грађанског рата
Колчин је додао да се српски народ повезује као брат руског народа и да је спреман да заједно са њим прође кроз најтежа искушења историје.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *