Суспендовани командир полиције на Северу КиМ Ненад Ђурић напустио полицијску службу

0

(фото:НСПМ)

Бивши командир косовске полиције региона Север Ненад Ђурић изјавио је да “неће више да буде део лажи, већ истине” и да стога напушта полицијску службу.

Прочитајте још:  Додик: Пошто БиХ нема имовину, значи да нема ни БиХ
Ненада Ђурића је директор косовске полиције у Приштини суспендовао након што је пре два дана најавио да припадници полиције на северу неће да уручују опомене грађанима за пререгистрацију возила са српских на локалне, тзв. РКС таблице.

“Моје порекло ми не дозвољава да будем нешто друго и нема те уцене која то може да промени. Желим да се захвалим свима који ми дају подршку, мојој породици, колегама и пријатељима, мојој држави Србији и председнику Александру Вучићу. И то ми даје снагу да све ово издржим. Нисам више члан косовске полиције јер желим да будем чиста образа и уздигнута чела”, рекао је Ђурић на конференцији за медије Српске листе у Митровици.

На истој конференцији за медије председник Српске листе Горан Ракић најавио је да ће сутра одржати састанак са представницима косовских инстиуција, како би разматрали да ли да их напусте, истовремено најављујући протесте почев од недеље.

Прочитајте још:  Пуцњава у Београду: На снази акција "Вихор 3"
Ракић је навео да се обраћају медијима након разговора са српским председником Александром Вучићем, а због актуелне ситуације на Северу, те смене командира косовске полиције региона Север, Ненада Ђурића.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Албански режим у Приштини је показао да их не интересује ништа, ни Заједница српских општина, ни српски народ, а нарочито нас је забринуло то што је суспендован командир Ненад Ђурић и то је кап која је прелила чашу”, рекао је Ракић.

“Прекосутра у 12 часова имаћемо први протест. Демократски, ненасилан отпор народа. Али ми заиста не знамо у шта то може да се претвори”, поручио је Ракић.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *