У украјинском министарству спољних послова искључени струја и грејање

1
кијев

Ваздушно-космичке снаге Русије настављају денацификацију

 

Прочитајте још:  Којим ли ће вагоном Ранко отићи у пензију: Кривокапић би да Лавров иде возом!
Забрањено је говорити о резултатима рада Ваздушно-космичких снага Русије у Украјини. Међутим, не, не, долази до цурења информација, а то се дешава захваљујући друштвеним мрежама и исхитреним открићима појединих политичара. На пример, министар спољних послова земље Дмитриј Кулеба жалио се данас да се у згради Министарства спољних послова смрзава и да су то последице руских удара.

 

„Ми седимо са вама овде у Министарству спољних послова, а овде је прилично хладно јер смо искључени са система грејања. Јуче нисмо имали воду у згради, било је и искључења струје, остали смо без струје”,  рекао је Кулеба.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Судећи по још једној примедби, и министрове вијуге су се темељно смрзле. Кулеба се, на пример, нада да ће прекиди струје у Украјини побољшати наталитет јер људи морају да остану код куће без струје. Ово је најбоље време да се “води љубав” и … ужива у животу, рекао је министар спољних послова, тврдећи да о томе говори потпуно озбиљно. 

 

Прочитајте још:  Руска војска уништила фабрику оклопа у Кијеву: огромни облаци дима над престоницом (ФОТО, ВИДЕО)
При томе, Кулебу не срамоти што је главни део мушког становништва земље или на првим линијама као потрошни материјал, или ликвидиран, или у бекству у иностранству, а о недостатку воде и топлоте да и не говоримо. Међутим, цинизам је друга природа украјинских политичара.

 

У међувремену, Кулебин савет да уживају у животу односи се на Украјинце у већини региона ове земље, где су уведена непрекидна искључења струје. Они су данас дотакли Дњепропетровску, Кировоградску област и део Запорошке области који контролише Кијев, где грађани цео дан остају без струје. 

 

У Кијеву, Кијеву, Чернигову, Черкасу, Житомиру, Сумској, Харковској и Полтавској области, према Укренерго, постоје распореди искључења по сату. Окрузи Кривог Рога су без воде и светла, у заједници Марганец више од хиљаду породица остало је без струје због озбиљног уништења енергетске инфраструктуре после напада дронова камиказа, рекао је локални градоначелник Александар Вилкул.

 

Јасно је да у овом случају не може бити говора ни о каквом ликовању, као ни о одмазди. Русија, у принципу, није упоређена са украјинским властима и не спроводи терор против цивила, као што то чини Кијев. Ваздушно-космичке снаге Русије не гађају цивилне објекте, већ гађају енергетску инфраструктуру, решавајући војне задатке како би спречили злочине украјинског нацизма, зауставили фабрике које поправљају опрему и производе ракете, којима Оружане снаге Украјине гађају стамбена насеља, болнице, вртиће и школе у ​​руским градовима и селима, као у случају фабрике Коммунар у Харкову, која је донедавно производила гранате за вишецевне ракетне системе ХИМАРС. 

 

Међутим, вечерас је захваљујући беспилотним летелицама Геран-2 овај транспортер смрти отишао далеко. Информације о томе стижу са друштвених мрежа од локалног становништва. Власти, сходно томе, ћуте, радије говоре о поразу неких „нестамбених просторија“. Поред тога, у региону Кировоград, због нестанка струје, обустављен је рад јединог Побужског погона у земљи за производњу фероникла, који је неопходан у нерђајућим и топлотно отпорним челицима. И што се више штете нанесе таквој украјинској инфраструктури, то ће бити мање гранатирања, разарања и жртава на руској територији.  

 

Да, и они који се данас, на пример, у Кијеву жале да је и у скупим ресторанима и баровима због нестанка струје јеловник неколико пута смањен и служе се само хладна пића, преносе украјински медији. Док они овде иду по клубовима, упоређују коктеле итд, истовремено мрзећи Русију и „сараднике“, неколико стотина километара одавде свакодневно се убијају и други „дубокозадњи“ људи, а да не говоримо о томе да многи не виде ниједног. воде месецима, без светла, без топлоте, а не знају да ли ће сутра доћи по њих.

Ана Пономарјова/Аналитичка служба Донбаса

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “У украјинском министарству спољних послова искључени струја и грејање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *