Подољак: Извршити ударе на иранске произвођаче дронова

0

Саветник украјинског председника Михаило Подољак упутио је данас позив да се изврше удари на иранска предузећа за која тврди да производе дронове који се испоручују у Русију за употребу у рату у Украјини,

Sputnik / Михаил Андроник

Саветник украјинског председника Михаило Подољак упутио је данас позив да се изврше удари на иранска предузећа за која тврди да производе дронове који се испоручују у Русију за употребу у рату у Украјини, преноси Танјуг.

„Верујем да је неопходно не само да се (наметну) санкције или потпуни ембарго Ирану. Верујем да би се могли извршити циљани удари на производњу дронова, балистичких пројектила и тако даље”, рекао је он за украјинску телевизију, пренео је ТАС С.

Ирански министар иностраних послова Хосеин Амирабдолахиан признао је раније данас први пут да је Иран испоручио Русији дронове, наводећи да су те летелице испоручене Москви пре напада на Украјину.

Амирабдолахиан је изјавио у Техерану да је Иран испоручио Русији ограничени број дронова месецима раније.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ирански министар је рекао да Иран није упознат са тим да Русија користи иранске дронове у нападима на Украјину и позвао Кијев да достави Техерану доказе за те тврдње.

Уколико се докаже да су те тврдње тачне, Иран неће бити индиферентан према том питању јер се залаже за прекид сукоба у Украјини, рекао је Амирабдолахиан.

Ирански званичници су претходно негирали да је Техеран испоручио Русији дронове камиказе.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *