Трећи светски рат је већ почео, свет ће се поделити на два дела

0

Нуријел Рубини

Нови светски рат је практично у току, “Свакако у Украјини и сајберспејсу”, објаснио је економиста Нуриел Рубини.

Прошле недеље, професор Њујоршког универзитета је у интервјуу за Дер Шпигл навео неке од најакутнијих проблема на свету.

Подсећајући на недавни догађај, чији је домаћин био Међународни монетарни фонд, он се осврнуо на историчара Најла Фергусона који је у једном говору рекао “да бисмо били срећни да имамо економску кризу као 1970-их — а не рат као 1940-их“.

Говорећи о великим глобалним претњама, Рубини је поменуо текући сукоб између Русије и Украјине, додајући да су и Иран и Израел „на курсу судара“.

-Читао сам да Бајденова администрација очекује да ће Кина напасти Тајван пре него касније, рекао је економиста, сумирајући да је „Трећи светски рат већ почео“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ривалство између Вашингтона и Пекинга подстиче напетост у великој мери, приметио је Рубини, додајући да су САД забраниле извоз одређених полупроводника у Кину и да врше притисак на европске нације да прекину трговинске везе са земљом из разлога националне безбедности. Он сматра да се прети распад глобализованог света.

-Трговина, финансије, технологија, интернет: све ће се поделити на два дела, предвидео је он.

Није било јасно да ли ће несавезничке нације изабрати страну САД у конфронтацији, рекао је он.

-Питао сам председника једне афричке земље зашто добија 5Г технологију из Кине, а не са Запада. Рекао ми је, ми смо мала држава, па ће нас ионако неко шпијунирати. Онда бих могао да узмем и кинеску технологију, јефтинија је, открио је економиста за Шпигл.

Прочитајте још:  Трећи светски рат је на прагу: Запад да се припреми за рат у Пацифику

Професор је забринут да политички системи у САД и Европи можда неће моћи да се изборе са проблемима, што ће довести до пораста десничарских влада.

Нуријел Рубини је постао познат због тога што је предвидео финансијску кризу 2008-09. и због тога је назван “доктор Дум” Вол Стрита (берзе).

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *