Прочитана Фон дер Лајен! Западна акција укидања Србије – таблице само маска за много опаснији план

0
лајен

Урсула фон дер Лајен (Фото: EPA (Focke Strangmann))

Усред гужве и хаоса око промене регистарских таблица на северу Косова и Метохије, Запад је протекле недеље покренуо много опаснији план – да дефинитивно натера Србију да потпуно одустане од Косова и Метохије.

Перфидне намере открила је председница европске комисије Урсула фон дер Лајен која је најавила да ће француско-немачки план за Косово бити укључен у Бриселски дијалог.

Западна награда за Приштину

Значи, уместо да казне Приштину која јавним порукама и конкретним делима, потпуно укида Бриселски споразум – пошто Курти и његова војска поручују да им не пада напамет да оснују ЗСО, а планирају насилно, бесправно и противно споразумима да одузимају српске аутомобиле које немају таблице лажне државе – Западни заштитници спремају велику награду за Албанце.

Тачније, на исти начин како Курти и и Приштина газе све правне норме и договоре, тако и челници ЕУ брутално превазилазе и поништавају овлашћења која имају.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

План је јасно обелодањен – да Србија прихвати „оригиналну идеју“ Шолца и Макрона и да омогући да самопризната и наказна „држава“ Косово постане чланица Уједињених нација до 2033. године.

Да ли је истовремено план и да се потпиривањем хаоса на северу Косова и Метохији, Београд примора на наказни париско-берлински „компромис“ којим се укида Србија?

Да ли је истовремено био план и да се Србима објасни да је Бриселски споразум мртав тако да се они принуде на излазак из свих привремених косовских институција што су и учинили?

Да ли је даље план, да се под тим условима, потпали буктиња на северу КиМ како би Београду био стављен на сто (или испод стола), папир о одустајању од јужне покрајине по моделу – узми или остави?

Прочитајте још:  Усташа који тражи увођење ратног стања осумњичен за покољ Срба у селу Грубори
Да ли је план да Срби са Косова и Метохије буду заробљени као таоци да би се Србија принудила да потпише све, да укине сопствену државу како би добила обећање за чланство у скрханој и офуцаној ЕУ у будућем неизвесном тренутку?

Да ли је то пут и да Србија одустане и од самосталности, брзински уведе санкције Русији, окрене леђа свим партнерима и капитулира?

ЕУ изашла из мандата

Урсула фон дер Лајен добро зна, као што знају сви, да Европска унија по Резолуцији Уједињених нација нема апсолутно никакав мандат да одређује статус Косова и Метохије.

Прочитајте још:  Суд БиХ: Мере забране осумњиченима за злочине у Јошаници
Урсула фон дер Лајен одлично зна да је Европска унија по мандату УН само посредник у дијалогу о техничким и нестатусним питањима којима би требало да се омогући нормалан живот на Косову и Метохији.

Урсула фон дер Лајен одлично зна да лидери европских земаља, па биле то и Француска и Немачка, као ни бриселски намештеници  и чиновници, немају никаква овлашћења да званично предлажу решење за статус Косова и Метохије.

Снага њихових предлога је потпуно иста као да своје идеје о будућности Косова јавно изнесу Пакистан, Чиле, Катар, Египат или Доминиканска република.

Србија не наседа на играрије

Прочитајте још:  Грчић отишао критикујући министарку, радник о стању у ЕПС – мајмун ушао у тенк
За будући статус Косова надлежан је једино Савет безбедности Уједињених нација који би требало да верификује евентуални будући договор Београда и Приштине.

До тада, на снази су Резолуција 12 44 и норме међународног права које кажу да је Косово и Метохија саставни део државе Србије.

Прочитајте још:  Владика Григорије: Будимо заједно са Владетом Јанковићем, дошла је „коса до бруса“
Зато, Србија неће насести на јефтине играрије бриселских бирократа који би требало више да размишљају о томе како ће народ да им презими.

Београд је, према нашим информацијама, потпуно прозрео бриселку игру и неће се упецати у наивну и јефтину замку.

Прочитајте још:  Пророчанство деда Видоја: Србија ће бити највећа сила на Балкану, сви ће бежати да се сакрију код нас!
Било би добро да и Фон дер Лајен (која је под истрагом и у вези са набавком вакцина против корона вируса) престане да лаже све нас и саму себе да је Брисел, који не може да примени ни досадашње споразуме, спреман да смисли, постигне и реализује историјски договор Београда и Приштине.

Било би добро да она не буде Фон дер Лајен!

Предраг Васиљевић/Спутњик

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *