Наставак суђења митрополлиту Јоаникију и свештеницима

1
јоаникије

Епископ Јоаникије Мићовић (Фото; Митрополија црногорско-приморска)

У Никшићу ће данас бити настављено суђење бившем владики будимљанско-никшићком, актуелном митрополиту црногорско-приморском Јоаникију и осморици никшићких светшеника, окривљених за кршење здравствених мера о спречавању ширења заразних болести током литија одржаних пре две године на празник Светог Василија Острошког.

Осим митрополита Јоаникија, окривљени су свештеници Слободан Јокић, Драган Kрушић, Данило Зиројевић, Василије Брборић, Жељко Ројевић, Остоја Kнежевић, Мирко Вукотић и Никола Маројевић.

Њима се на терет ставља кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести за које је предвиђена новчана или казна затвора до годину.

Тог 12. маја 2020. године тадашњи еписко Јоаникије и остали су ухапшени и задржани 72 сата.

Литија није била планирана, а ни владика Јоаникије ни свештеници нису позвали народ који се самоиницијативно окупио у великом броју пред саборном никшићком црквом, пренео је део подгоричких медија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Наставак суђења митрополлиту Јоаникију и свештеницима

  1. Tzv. pandemija je bila lazna i nikakve opasnosti od zaraze nije bilo u tom kontekstu. Ovo ljudi su lazno optuzeni. Nepravedni su Zemaljski sudovi, ali svakoga ce stici Pravda Bozija. Svima nam se valja javiti na Sudu Hristovom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *