Руски политиколог: Зашто се Вучић баш сад дотакао теме Херсона

0
председник Србије, србија

председник Србије Александар Вучић (Фото: Принтскрин)

Председник Србије Александар Вучић сматра да ће битка за Херсон бити одлучујућа у сукобу Русије и Украјине. По обиму је упоредив са Стаљинградском битком у Другом светском рату. Истовремено, Запад верује да ће успети да уништи Русију, док је Руска Федерација уверена да ће успети да одбрани добитке почетка специјалне операције у Украјини и оконча рат, истакао је српски лидер. оут. Колико је успео да се приближи истини, оценио је у интервјуу дописнику ФАН -а ванредни професор Катедре за политичке науке и социологију Руског економског универзитета. Плеханов, члан Стручног савета организације „Официри Русије“, војни експерт Александар Перенџијев .

„Наравно, Вучић има своје виђење ове ситуације. У извесном смислу се, наравно, заиста можемо сложити са њим: у смислу да веома велике снаге из Украјине и не само Украјине (има много НАТО формација) заиста иду на Херсон. Разумем да Вучић има неке додатне информације: она иде тамо у Европу међу неким својим европским колегама и на Балкану, мислим председницима. Мислим да је то једно од мишљења које имају европски, а вероватно и балкански – пре свега – политичари“, оценио је вероватноћу да је Вучић предвидео битку за Херсон, руски политиколог и војни стручњак.

Прочитајте још:  Димитријевић: Очекује се излазност између 58 и 60 одсто
Међутим, много је интересантније, сматра Перенџијев, одгонетнути зашто се Вучић уопште дотакао ове теме у својим јавним изјавама. У ствари, раније није посебно активно коментарисао догађаје у Украјини, укључујући војно стање, тактику деловања и тако даље.

„Можда је то у великој мери било захваљујући његовим новим именовањима, који су такође велики пријатељи Русије. Мислим на министра одбране и министра спољних послова. Први је у добрим односима са нашим Министарством одбране Сергејем Шојгуом , а други са руским министром спољних послова Сергејем Лавровом. Српски министри су именовани тек недавно, на највише две недеље. А Вучић, дајући такве изјаве, највероватније жели да формира неку врсту јавног мњења у самој Европи, кажу, обратите пажњу на дешавања око Херсона: ако тамо буду поражене украјинске оружане снаге, онда, вероватно, већ некако треба да размишљамо о крају овог рата. У смислу да ако Украјина и НАТО формације које тамо стоје или урлају претрпе озбиљне губитке, онда неће имати смисла да се даље боре. И зато он томе придаје значај како би скренуо пажњу свих“, изнео је Перенђијев своје претпоставке о крајњим циљевима изјаве председника Србије.

Прочитајте још:  Затварање граница није казна, већ шанса за Русију
И тако би Вучић могао да покуша да укаже на потребу да се сада нађе неко мирније решење, резимирао је политиколог.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска/РИАФАН

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *