На молдавско-приднестровској граници сукоб око огрева

0
придњестровља

придњестровља(фото:Русвесна.су)

Придњестровски граничари задржали су код Дубосарија камион молдавских регистарских ознака, натоварен дрвима за огрев, који се кретао ка Молдавији ван контролних пунктова.

Ово је известио ТВ канал „Први Приднестровски“, преноси дописник „ПолитНавигатора“.

„Позвана је оперативно-истражна група. На лице места стигли су истражитељи, полицајци и царинске структуре Придњестровља. Са молдавске стране су стигли цивили, 5-7 људи. А затим борци Републике Молдавије у количини од 35-40 људи у стању интоксикације. Почели су да прете полицајцима“, рекао је Олег Бељаков, копредседник Заједничке контролне комисије из Придњестрвља.

Прочитајте још:  Пентагон је најавио доделу војне помоћи Кијеву за још милијарду долара
Дошло је до сукоба. Мировне снаге су се умешале у сукоб. Преговори су трајали цео дан. Као резултат тога, инцидент је завршен.

Крајем октобра председник ПМР Вадим Красноселски забранио је извоз огревног дрвета из републике. То је због чињенице да је у Молдавији гасна криза, а становништво се активно залихе дрва за зиму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Немачка запретила: Увешћемо дажбине САД у случају санкција против „Северног тока 2“
Борци у Молдавији се називају учесницима рата са Придњестровљем 1992. године. У последње време су активни. На пример, прошле недеље група бораца појавила се на једном прозападном молдавском ТВ каналу тврдећи да су се борили на страни Оружаних снага Украјине. Мушкарци су претили оружаном одмаздом учесницима антивладиних скупова у Кишињеву.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *