Оружане снаге РФ зауставиле офанзиву Украјинаца на Краснолиманском правцу у ЛНР

0

(фото: Русвесна.су)

На Краснолиманском правцу у Луганској Народној Републици (ЛНР) осујећен је покушај украјинских војника да напредују у области насеља Плошчанка и Червонопоповка. Ово је 8. новембра саопштио званични представник руског Министарства одбране генерал-потпуковник Игор Конашенков.

„На правцу Краснолиманског, услед превентивне штете од ватреног оружја, осујећен је покушај две батаљонске тактичке групе Оружаних снага Украјине у правцу насеља Плошчанка и Червонопоповка ЛНР“, рекао је он.

Према речима Конашенкова, ударима руске војске успело је да уништи више од 100 украјинских милитаната, три тенка, пет борбених оклопних возила, као и два камионета и један аутомобил.

Поред тога, напади украјинских трупа одражавају се и на правцу Николајев-Криви Рог. Напомиње се да су диверзантске групе девет пута покушале да продру у позадинска подручја.

Као резултат непријатељстава на правцу Николајев-Кривој Рог, уништено је више од 50 припадника Оружаних снага Украјине (АФУ), седам борбених оклопних возила и 10 возила.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф канцеларије ЛНР у Москви Леонид Мирошник саопштио је дан раније да не постоји опасност од продора Оружаних снага Украјине у регион . Према његовим речима, борбе на линији додира и даље трају, али не представљају озбиљну претњу.

Уочи је саопштено да је на правцу Краснолиманск украјинска војска безуспешно напала са две батаљонске тактичке групе у правцу насеља Плошчанка, Артемовка, Стелмаховка Луганске Народне Републике.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *