Распеће уклоњено из градске скупштине Минстера уочи састанка Г7

1
г7

Г7 (Фото: Јутјуб)

Поступци шефа немачког министарства спољних послова изазвали су оштре критике у опозиционом блоку ЦДУ/ЦСУ.

Пре састанка Г7, немачка министарка спољних послова Аналена Бурбок наредила је да се из градске куће у Минстеру уклони хришћански крст са Христовим распећем, који је ту био 482 године, преноси welt.de.

То место је од историјског значаја за хришћанску Европу. Године 1648. у Дворани мира потписан је Вестфалски уговор, чиме је окончан Тридесетогодишњи рат. Тренутно нови чланови савета у Минстеру и даље полажу заклетву пред крстом са распећем.

Овакви поступци шефа немачког министарства спољних послова изазвали су оштре критике опозиционог блока ЦДУ/ЦСУ.

„Садашња савезна влада је заборавила традицију и историју. Свако ко, попут министра спољних послова, уклања симболе хришћанске вере из сале за састанке, укључујући и вековни крст савета у градској кући у Минстеру, није космополита, већ тврдоглавац“, рекао је Торстен Фреј, представник фракције ЦДУ/ЦСУ у Бундестагу.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Само они који се придржавају сопствене традиције и друштвеног поретка могу отворено и са поверењем приступити другима. Хришћанска слика човека је заједничка основа за либералну и уставну демократију земаља Г7“, закључио је Фреј.

Подсетимо, 3. новембра 2022. године у Минстеру је отворен дводневни састанак министара спољних послова Групе седам (Велике Британије, Немачке, Италије, Канаде, САД, Француске и Јапана) под председавањем Немачке. Поред држава Г7, присуствовали су му представници афричких земаља и Афричке уније.

Борба за веру

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Распеће уклоњено из градске скупштине Минстера уочи састанка Г7

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *