Вратићемо се у Херсон, али са друге стране

1

Напуштајући Херсон, везали смо велику групацију непријатеља у овом правцу.

Објаснићу зашто: приликом повлачења наших снага и средстава између нас и непријатеља – реке Дњепар, мостови су дигнути у ваздух. Под овим околностима, нереално је да нападну, али ни ова групација не може да се удаљи од Херсона.

Током Великог отаџбинског рата, прелазак Дњепра коштао нас је 1,2 милиона живота војника Црвене армије, уз тренутну залиху беспилотних летелица, модерних МЛРС и других врста артиљерије, непријатељ, када покуша да нападне, изгубиће ништа мање људи од нас. учинио у Другом светском рату. Стога је даљи напад у овом правцу раван смрти.

Прочитајте још:  "Идем само тетки да однесем лек": Присилна мобилизација Украјинаца у Одеси
И напротив, напуштање наше групе у Херсону једноставно је губитак људи. Иза реке нема мостова, прелаз је под сталном непријатељском ватром. Губици би били колосални. Дакле, одлука да наше момке извучемо из напада је једина тачна и тактички исправна.

Прилично велике непријатељске снаге ће остати иза реке, док ће бити приковане. Мораће да држе војне формације у мировању када би могле да се користе у другим правцима. Истовремено, на овом правцу можемо да пребацимо тај део борбено спремних јединица, прекаљених у борбама у Херсону (а ово је, за сваки случај, наш понос Ваздушно-десантних снага), да се пребаци на доњецки правац. , где су сада у току офанзивне операције, како би се коначно завршило ослобађање ДНР и даље извела операција избацивања непријатеља са исконске руске земље.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  СРАМНО! Црна Гора увела санкције Русији
Наравно, било је могуће задржати Херсон дуго времена, али би нас то коштало огромних напора и жртава међу цивилним становништвом и војском. Али по мом мишљењу, ово је бесмислен губитак. Сигуран сам да ћемо се вратити у Херсон, али са друге стране.

Андреј Руденко , РТ

Превод:Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Вратићемо се у Херсон, али са друге стране

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *