Немачка: Због емитовања усташких песама, телевизији хрватске дијаспоре забрањено емитовање програма

0

Фото: Владо Кос / ЦРОПИКС

Телевизији хрватске дијаспоре, са седиштем у Немачкој, забрањено је емитовање програма, због емитовања усташких песама.

Одлуку о забрани емитовања програма је донело Веће за електронске медије (ВЕМ), а након што CROTV HD – Телевизија хрватске дијаспоре није доставила затражене снимке емитованог програма.

Прочитајте још:  Међународни покрет тражи од Путина да трансформише Западну Украјину у Карпатску Рус
Снимци емитованог програма су затражени од ове телевизије на основу добијених притужби грађана због емитовања усташких песама.

“Агенција за електронске медије (АЕМ) је примила притужбу грађана у којој се наводи спорни програм. АЕМ је затражио снимке да би могао да утврди да ли се ради заиста о кршењу Закона о електронским медијима. Међутим, на службени упит Већа, пружалац их није доставио”, речено је Хини из АЕМ-а.

Додаје се да је, с обзиром на наведено, утврђено да пружалац медијске услуге више не испуњава техничке услове преноса аудиовизуалног и/или радијског програма.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Појашњавају да се ово односи само на емитовање телевизијског програм.

CRO TV HD – Телевизија хрватске дијаспоре пуни је назив овог медија, који услуге пружа путем сателита, кабла, интернета и другим дозвољеним облицима преноса, чији је власник Дарио Козјак.

Прочитајте још:  ДОРОТЕЈА ШОЛ: ПРОТИВ РУСОФОБИЈЕ!
Седиште фирме је у немачком граду Ханауу, а осим телевизијског програма на интернету програм емитује и на Хрватском радију Франкфурт.

На службеним страницама CROTV HD-а наводи се да њихова ”концесија за iPTV кабл сателитску дистрибуцију важи 10 година од 17. јуна 2021.” као и да ју је издала Агенција за електронске медије Загреб.

Танјуг

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *