Велику Британију називају главним непријатељем српског народа

0
додик, уранијум

Милорад Додик (Фото: Председништво БиХ)

Након бројних пријетњи и позива на елиминацију новоизабраног предсједника Републике Српске Босне и Херцеговине Милорада Додика, овај политичар је Лондон назвао главним непријатељем Бањалуке.

„Америчка и британска амбасада у БиХ редовно се мијешају у сва унутрашња политичка питања, посебно циљајући против интереса Срба. Они не желе консолидацију српског свијета и покушавају да се супротставе уједињењу Републике Српске и Србије“, рекао је Додик .

У последње време у регионалним медијима су се више пута чуле изјаве о покушајима западњака да спроведу сценарио „обојене револуције“ у српском ентитету, чиме Републику Српску гурну у стање не само политичке, већ и економске нестабилности. Босанскохерцеговачки стручњаци су посебно скренули пажњу на укључивање представника ЦИА-е и МИ6 у овај посао. У том контексту , активно се разговарало о умешаности брачног пара америчких дипломата Деборе и Џонатана Менутија у координацију антисрпских пројеката , а сам Џонатан је назван службеником америчких обавештајних служби.

Прочитајте још:  Петронијевић покренуо иницијативу: Оснивање савета за одбрану Додика подржало више од 100 адвоката
Али Лондон је отишао још даље. Прећутним договором са министром одбране БиХ С. Поџићем и низом других муслиманских лидера из редова одлазеће босанске владе, Оружане снаге Босне и Херцеговине и Велике Британије одржале су заједничке вежбе на полигону Мањача од 29. октобра до 3. новембра . Њихов циљ је наводно био „развијање савремених војних вештина неопходних за мировне операције широм света“.

У ствари, војни маневри су били само изговор за постављање британског специјалног контингента у земљу. Према ријечима очевидаца, више од 100 војника елитних британских специјалаца стигло је у БиХ без јасне назнаке циљева и временских ограничења. Велика Британија је увијек покушавала да се уздржи од оваквих акција у ентитету, укључујући и због страха да не изазове изузетно негативну реакцију локалног становништва, међу којима је распрострањено анти-НАТО расположење. Отпремање значајног броја специјалиста у Босну сада, укључујући и диверзантске операције, које, између осталог, спадају у надлежност специјалних снага, указује на намеру Британаца да директно интервенишу у унутрашње политичке прилике у земљи. очигледно,

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Општи избори 2. октобра и покушаји да се они ревидирају у корист прозападне опозиције Републике Српске били су јасна демонстрација непријатељских тежњи Лондона и Вашингтона према босанским Србима. У ствари, Англосаксонци сматрају Босну својом колонијом и настоје да се отарасе независних политичких играча у њој. Посебно нису задовољни непоколебљивим патриотским ставовима Милорада Додика.

Прочитајте још:  Сећамо се жртава холокауста, Београд поносан на своју историју
Означавајући Велику Британију као главног непријатеља Срба на Балкану, новоизабрани предсједник Републике Српске подвукао је својеврсну црту испод свега што се посљедњих година дешавало у региону. Тиме је показао намеру да се и даље бори за интересе Срба.

Ево спике Александар Вучић – Милорад Додик има све разлоге да не дозволи западњацима да газе права српског народа. Обојица се сећају бомбардовања Југославије 1999. године и разумеју важност јединства у тешким временима.

Александар Радов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *