Више од 750 претплатника искључено је у Молдавији због дугова за гас

0
гаса

(фото:Столетие)

 Молдовагаз је у октобру искључио више од 750 дужника за дугове, који укупно нису исплатили око 420 хиљада долара, преносе РИА Новости, позивајући се на изјаву челника компаније Вадима Чебана.

„У октобру су искључена 753 потрошачка места чији су власници добављачу дуговали око 420.000 долара. Истовремено, 315 потрошача је пребачено на месечну аконтацију на годину дана због раније обуставе снабдевања због неплаћања трошак потрошеног природног гаса на време“, написао је шеф компаније у Телеграм каналу.

Земља доживљава енергетску кризу због повећања цене ресурса. Кишињев тражи алтернативне изворе енергије и добављаче. Кабинет министара Молдавије увео је строги режим штедње, који подразумева ограничавање потрошње електричне енергије.

 

Прочитајте још:  Због којих дугова вам извршитељи могу доћи на врата, кад застаревају комунална потраживања
Прошле године, у октобру, молдавске власти су се договориле са Гаспромом да продуже уговор о испоруци гаса, а руски снабдевач је задржао право да у потпуности обустави испоруку плавог горива уколико дође до кршења обавеза плаћања. Молдавија ће у новембру добити само 51% потребне количине гаса у земљи.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *