За голицање: Смењени Дритан са Едијем и „Сорош фондацојом“ кроји капу Балкану!

0
Дритан Абазовић, кочнице

Дритан Абазовић (Фото: Јутјуб)

Заједничка будућност региона је у Европској унији (ЕУ) и на државама Западног Балкана је да заврше свој део посла, рекао је премијер Дритан Абазовић указујући да мора постојати већи сензибилитет Брисела и европских држава да се оживи процес проширења.

Како је саопштено из Владе, Абазовић је, на панел дискусији на Париском мировном форуму, рекао да већа мобилност људи води помирењу, а помирење економском прогресу.

“Западни Балкан може много да ЕУ да и зато не смијемо остати ван процеса, казао је Абазовић.

Осим Абазовића, на панелу се учествовали и премијер Албаније Еди Рама, потпредседник Сорош Фондације за отворено друштво, Александар Сорош и директорица програма Проширена Европа у Европском савјету за вањске послове (ЕЦФР), Мари Димулен.

Како се наводи, разговарало се на тему „Управљати реперкусијама мултикриза на популацију: оснажити отпорност Југоисточне Европе”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Република Српска за 27 година изгубила 400.000 становника
Абазовић је казао да је Западни Балкан део света и Европе који има велике шансе за развој ако буде имао паметне и добре одлуке, као и добре доносиоце одлука.

Прочитајте још:  „Зашто да Балкан уђе у ЕУ кад су нам овако јефтини као радна снага“: Јанша открио тајну из Брисела
Говорећи о реперкусијама “агресије Руске Федерације на Црну Гору”, Абазовић је рекао да је глобална криза имала негативан утицај, нарочито кроз туризам и енергетику.

“Важно је да ЕУ схвати да ми треба да оживимо процес проширења. Ако останемо као “црна рупа” у Европи, отвориће се могућност да се ствара негативан утицај, данас можда за Русију, сјутра за неку другу страну, оцијенио је он.

Прочитајте још:  Маске код деце у вртићима створиће нови здравствени проблем
Абазовић је навео да је заједничка будућност региона у ЕУ и да је на државама Западног Балкана да заврше свој део посла.

“Указујући да мора постојати већи сензибилитет од стране Брисела и европских земаља да се коначно оживи процес проширења, додаје се у саопштењу.

Абазовић је казао да је Црна Гора санкције против Руске Федерације подржала “не зато што имамо нешто против њих”.

“Већ зато што ми штитимо принципе, интернационално право, суверенитет Украјинаца, штитимо право и могућност људи да бирају како желе да живе и у којој организацији желе бити, рекао је Абазовић.

Прочитајте још:  СРБИ НЕК ГЛАДУЈУ Еди Рама: Захваљујући Вучићу добићемо српску пшеницу
Он је навео да је релација Црне Горе са Руском Федерацијом пре била прилично добра, а да сада не постоји.

“Желимо бити партнери од повјерења, иако смо територијално и бројчано мали. ЕУ без Западног Балкана није комплетна, желим видјети заједничку будућност у њој, закључио је Абазовић.

Мина

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *