Бујошевић се “договорио” са РТВ Војводина да завуку грађанима руке у џеп

0

Генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић изјавио је данас да се са генералним директором Радио-телевизије Војводине договорио да надлежнима упуте предлог да се продужи финансирање јавних медијских сервиса кроз рачуне за струју без временског ограничења, као и да се повећа претплата и да и РТС и РТВ добијају новац из буџета.

Прочитајте још:  Ана Брнабић:Осећам одговорност због хаварије, али не размишљам о оставци
Бујошевић је то написао у одговору члану Управног одбора РТС Предрагу Аздејковићу, који је 11. новембра на Твитеру навео незванична сазнања да је директор РТС осбио захтев синдиката за повећањем плата, јер нема пара и да због тога треба подићи претплату.

У одговору који је објављен на сајту РТС Бујошевић је навео да је Аздејковић за тридесетак дана на месту члана Управног одбора „изговорио три нетачности о РТС“.

Бујошевић је истакао да није разговарао са синдикатима, да није рекао да нема повећања, већ да се не зна како ће изгледати финансије РТС у 2023. години.

Додао је да генерални директор у лето почиње разговоре са надлежним органима власти о финансирању РТС у наредној години, а да ове године за „пожуривање“ тих разговора постоји додатни разлог – истиче одлука о финансирању РТС и РТВ кроз рачуне за струју.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Вучић обећао, да ли ће и испунити: МАЊИ РАЧУНИ ЗА ОНЕ КОЈИ НИСУ ИМАЛИ СТРУЈУ
Додао је и да изјава Аздејковића од 21. октобра да је ресторан друштвене исхране РТС јефтинији од скупштинског ресторана нетачна, као и да је нетачно да РТС гледа само старија популација, а не и млади, јер је РТС најгледанија телевизија у старосној групи од 18 до 49 година.

„То су проверљиви подаци, нарочито за чланове Управног одбора“, навео је Бујошевић.

ФоНет

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *