Хрватски војник кажњен због вређања ЛГБТ особа

0
харвард

(Фото EPA/OLIVIER HOSLET)

Припадник хрватских оружаних снага загребачког гарнизона проглашен је кривим и осуђен због вређања чланова ЛГБТ заједнице на друштвеним мрежама називајући их „наказама”.

Према пресуди која је објављена у хрватским медијима, он је у јулу на свом Фејсбук профилу поделио садржај говора Бошка Обрадовића из српског парламента о „ЛГБТ лобијима” и коментарисао:„Бар неко нормалан, а не као код нас сви педеро љупци подржавају те наказе”.

Прочитајте још:  Премијерно приказан филм "Олуја"
На суђењу је изјавио да не мисли ни на кога посебно, само на чињеницу да те људе штити закон и да су заштићени „као поларни медвед”, те да се реч погрдна реч односи на хомосксуалце.

„Дакле, с циљем стварања непријатељског, понижавајућег или увредљивог окружења на темељу разлике у родном идентитету и полној оријентацији повредио је достојанство грађана, чиме је починио прекршај из Закона о сузбијању дискриминације”, стоји у преусди.

Прочитајте још:  Још један демарш Гагаузије против Кишињева: република се супротставила ЛГБТ пропаганди
Судија га је осудио на новчану казну од 30.000 куна (око четири хиљаде евра), уз плаћање још 1500 куна за трошкове прекршајног поступка. Оптужбу против војника подигла је Војна полиција Главног стожера оружаних снага РХ. Пресуда је правоснажна и на њу се не може жалити.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *