Ко је балканском нарко картелу украо 200 кг кокаина у Загребу

1

На подручју Загреба од како је пролетос украдена пошиљка од око 200 килограма кокаина једном од балканских нарко кланова посебно познатом по бруталним ликвидацијама, трају жестоки обрачуни, пише Јутарњи лист.

Кокаин се, кажу, налазио у једном складишту на ширем подручју главног града Хрватске, а дрога је била у тајном транзиту, односно с истока је скривена ушла у Хрватску и била је намењена за тржиште земаља западне Европе.

Прочитајте још:  ПОНОВО СЕ ЗАТРЕСАО ЗАГРЕБ: Нови потрес од 3,7 степени у хрватској престоници
Крађа кокаина велике вредности, како неслужбено сазнаје Јутарњи, резултирала је врло брзом и агресивном реакцијом наркоклана, који је у Хрватску послао своје људе како би утврдио ко му је украо дрогу, да покуша да је врати и кривце “казни”.

Та “истрага” нарко картела наводно је већ резултирала с неколико кривичних дела почињених на подручју Хрватске. Наводно је почињена једна отмица и премлаћивање особе коју су сматрали одговорном за нестанак дроге, али и покушај отмице сарадника те особе, као и насилни покушај поврата дела отете дроге.

Лист пише да упркос покушајима, од полиције није успео да сазна да ли им је позната ова информација о крађи нарокотика.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Како стићи до Немачке током пандемије
Из низа акција које су поједина елитна одељења криминалистичке полиције последњих пола године спроводила, чини се да је полиција итекако упућена у то шта се догађа.

У једној од полицијских акција које су се у протеклих шест месеци заређале широм Хрватске против међународних трговаца кокаином детектована је, поред осталог, особа за коју нарко клан сумња да му је украла дрогу.

Та крађа кокаина даје могући нови контекст читавом низу хапшења “опасних момака” из балканског подземља који су се у протеклих пола године почели да се “сливају” у Хрватску под лажним идентитетима, а које би затим полиција, у наизглед неповезаним акцијама, хаписала због дроге и оружја.

Прочитајте још:  ММФ тражи да струја у Србији поскупи до краја јуна
Рачуни нису расчишћени, сукоби се настављају.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ко је балканском нарко картелу украо 200 кг кокаина у Загребу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *