“НЕКА ПРВО АМЕРИКА ПЛАТИ ОДШТЕТУ СРБИЈИ”: Хитна реакција Медведева на одлуку УН

0
одштету, медведев

Медведев Дмитриј (Фото: Sputnik / Дмитрий Астахов)

Након што је донела резолуцију да Русија плати одштету Украјини, Генерална скупштина Уједињених нација сада треба да позове САД да плате одштету Кореји, Вијетнаму, Ираку, Југославији и другим земљама, изјавио је данас заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

– Требало би да усвоје исту препоруку о плаћању потпуне одштете коју су САД нанеле Кореји, Вијетнаму, Ираку, Југославији и многим другим земљама које су страдале од Американаца и НАТО-а – написао је Медведев на свом Телеграм каналу, коментаришући гласање УН о резолуцији којом се признаје неопходност успостављања механизма како би Русија платила ратну одштету Украјини, пренео је ТАС С.

У другом случају, то “изгледа као почетак агоније Уједињених нација као кључне међународне институције за помирење”, нагласио је он.

– Крај ће бити болан за целу међународну заједницу – навео је Медведев.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Према његовим речима, резолуција треба да легализује планове Запада да користи замрзнуту имовину Русије.

– Англосаксонци очигледно настоје да створе правни основ за крађу илегално заробљених руских средстава – додао је Медведев.

БОНУС ВИДЕО:

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *