Потпредседник Владе Руске Федерације: Одлука о продужењу житног посла биће донета до краја недеље

0
пољска

(фото:Белта)

Одлука о продужетку житног договора са Русијом биће донета пре 19. новембра. То је саопштила заменица премијера Русије Викторија Абрамченко, пише ТАСС.

Прочитајте још:  Када се говори о руском Криму, Пољак Дуда мисли на Галицију и Волин
Према речима потпредседника Владе, раније усвојени посао о извозу хране из Украјине истиче 19. новембра. До тог дана ће руска страна донети одлуку. Она је такође нагласила да Руска Федерација остаје поуздан снабдевач, да се противи било каквим ограничењима и да не подржава санкције везане за тржиште пољопривреде и хране.

 

 

Викторија Абрамченко је скренула пажњу на чињеницу да су се, према условима споразума о житу, земље учеснице сложиле да уклоне баријере и ограничења у вези са плаћањем превоза робе и међусобним обрачунима кроз међубанкарске системе за снабдевање храном. До данас је, према њеним речима, 431 брод испоручио пољопривредне производе под условима уговора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Прочитајте још:  Руски хакери напали израелске информационе системе
У вези са продужењем овог споразума, она је напоменула да ће одлуку у утврђеном року донети надлежна ресора и уз учешће страна које би, уз помоћ УН, требало да раде на таквим одлукама.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *