Украјина позвала Србију да не дозволи емитовање канала РТ

1

(фото:РТ)

Министарство спољних послова Украјине апеловало је на Београд са апелом да не даје дозволу за емитовање руском “пропагандном каналу”.

Министарство спољних послова Украјине позвало је Србију да не издаје дозволу за емитовање руског пропагандног канала Раша Тудеј. Ово се наводи у саопштењу званичног представника Министарства спољних послова Олега Николенкова на Фејсбуку, објављеној у понедељак, 14. новембра.

„Медији извештавају да Србија разматра давање дозволе за емитовање програма Раша Тудеј“, рекао је портпарол министарства.

Он је подсетио да се у емисији Раша Тудеј „редовно оправдава агресија на Украјину и чују се позиви на геноцид над Украјинцима“.

“РТ нема никакве везе са слободом говора и новинарством. Пропаганда и дезинформације које овај канал шири неће користити српском друштву. Позивамо Београд да не донесе такву одлуку”, рекао је представник украјинског ресора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Укронацисти напали Доњецк, има мртвих (видео)
Званичник је скренуо пажњу и на чињеницу да давање дозволе за емитовање програма Раша Тудеј неће допринети путу Србије ка чланству у ЕУ. Европска унија је посебно увела санкције против овог руског пропагандног ресурса.

„Влада Србије такође мора да схвати да у сваком тренутку РТ може да почне да подрива ситуацију у самој Србији“, резимирао је Николенко а преноси украјински портал Кореспондент.

Прочитајте још:  Штајнмајер: Немогуће је вратити се у нормалне односе са Русијом под Путином
Подсетимо, Србија је најавила да неће уводити санкције Русији због рата против Украјине. Председник Александар Вучић поручио је да ће се придружити европским санкцијама само ако „Дамоклов мач виси над Београдом“.

Васељенска

Бонус видео

https://www.youtube.com/watch?v=EJFvtvN5K-s

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Украјина позвала Србију да не дозволи емитовање канала РТ

  1. Doklr idu , da oni nareduju druhoj drzavi da izvjestava samo sto uk.kazu . Okej onda dajte slike iz Aleje A dela. gdje ti koji nareduju drzavi Srbiji cak i kako ce vijesti da cita. Dajte sn8mke ukri onih 90 spaljenih civila u jednom uredu. I 14000 ubijenih civila rusk8h do 24nfeb 2022.sram vas bilo. Ovo nam oni jos diktiraju koj7 diktaturu da primijenimo. Mars bando jedna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *